Ηλεία

Πύργος: Σε απόγνωση από τις απανωτές διαρρήξεις οι κάτοικοι στην περιοχή της ΣΕΤΤΗΛ

Ακούστε το άρθρο

Απροστάτευτοι και αγανακτισμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι στην περιοχής της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο, καθώς καταγγέλλουν σερί κλοπών και διαρρήξεων στα σπίτια τους, με συνέπεια να φοβούνται να μείνουν το βράδυ και να αναγκάζονται να φεύγουν.

Όπως επισημαίνουν στην εφ. «Πατρίς», αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους για να προστατέψουν τους εαυτούς τους και την περιουσία τους, τονίζοντας ότι καμία αρμόδια υπηρεσία ή φορέας δεν κάνει κάτι επί της ουσίας για αυτούς.

«Θα πάρω τον νόμο στα χέρια μου», προειδοποιεί ο 82χρονος Γ. Αγγελόπουλος

«Είμαι 82 ετών, έχω πάει τόσες φορές στην Αστυνομία, η  δουλειά είναι στο απροχώρητο. Δεν μου μένει τίποτε άλλο παρά να πάρω μια καραμπίνα. Θα πάρω τον νόμο στα χέρια μου, γιατί νιώθω απροστάτευτος. Πληρώνω ΕΝΦΙΑ 250 ευρώ και να μην μπορώ να μείνω στο σπίτι μου; Μου ρημάζουν την περιουσία και δεν κάνει κανένας τίποτα. Όλοι απαθείς, το κράτος, το δημαρχείο, η εισαγγελία τους πιάνει και τους αφήνει. Έχουμε βρει τον μπελά μας.  Μου έχουν πάρει λάστιχα, εργαλεία, μοτέρ, κουβέρτες, σεντόνια, κοτόπουλα, στο τέλος θα με σκοτώσουν. Εγώ θα πάρω τον νόμο στα χέρια μου την επόμενη φορά», δήλωσε οργισμένος ο κ. Γιάννης Αγγελόπουλος.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε στα σπίτια μας», τόνισε ο Παρ. Αγγελόπουλος

Ο αδελφός του,  Παρασκευάς Αγγελόπουλος, ανέφερε πως έχει απευθυνθεί στην Αστυνομία δεκάδες φορές, αλλά τίποτα δεν έχει αλλάξει επί της ουσίας.

«Κάθε εβδομάδα αυτό το βιολί. Χτες μου σπάσανε την πόρτα στο σπίτι, τα ανακάτεψαν όλα και μετά ου πήρανε εργαλεία από την αποθήκη. Πρέπει να ήρθαν πρωί πρωί ή νύχτα, γιατί βρήκα τα φώτα αναμμένα. Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο εδώ. Τουλάχιστον πέντε χρόνια μάς ανοίγουν το σπίτι. Η ζημιά στην πόρτα είναι τουλάχιστον 250 ευρώ, τι να φτιάξω; Άλλα 100 με 150 ο ψεκαστήρας με τα εργαλεία συν πέντε λιόπανα, από 40 ευρώ το καθένα, η ζημιά είναι μεγάλη. Ο κ. Μαρούντας, που ήταν τότε διοικητής, μας έλεγε να μη μένουμε τα βράδια εδώ. Μα είναι δυνατόν να μην μπορούμε να μείνουμε στο σπίτι μας; Θα πάμε μαζικά στην Εισαγγελία. Ξέρω ποιοι είναι , οι ίδιοι και οι ίδιοι που μένουν εκει στο κρατικο του ΑΣΟ…» επισήμανε ο κ. Αγγελόπουλος.

«Νιώθουμε απροστάτευτοι», επισήμανε η κα Κανέλα Αγγελοπούλου

Η κα Κανέλα Αγγελοπούλου πρόσθεσε ότι η Αστυνομία ανταποκρίνεται πάντα στις καταγγελίες τους, αλλά ζήτησε να γίνει κάτι ώστε να σταματήσουν οι κλοπές και να αποκτήσουν ξανά το αίσθημα της ασφάλειας.

Όλη η επικαιρότητα