Πύργος: Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά εν όψει Δεκαπενταύγουστου

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά του Πύργου τις τελευταίες ημέρες με τα καταστήματα τροφίμων να έχουν την τιμητική τους αφού όλοι, ντόπιοι, ετεροδημότες και επισκέπτες σπεύδουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την προετοιμασία του γιορτινού τραπεζιού. Αν και οι καταναλωτές ζητούν ολοένα και μικρότερες ποσότητες από τα είδη που επιλέγουν, ωστόσο, η αυξημένη κίνηση, αποτελεί «τονωτική ένεση» για την αγορά.

Ο Αύγουστος έφερε στην περιοχή και τους επισκέπτες που συνηθίζουν να περνούν τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου στα πάτρια εδάφη, με τους τελευταίους να αναμένονται σήμερα το μεσημέρι.

Στα καταστήματα τροφίμων

Η κίνηση στα καταστήματα τροφίμων και δη σε εκείνα που διαθέτουν στο κοινό νηστίσιμα εδέσματα, ήταν αυξημένη, ενώ από το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε και η προετοιμασία για το γιορτινό τραπέζι, το οποίο για μια ακόμα φορά θα συγκεντρώσει οικογένειες, συγγενείς και φίλους. Κάποιοι, φρόντισαν να κάνουν από νωρίς τις παραγγελίες τους, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία απευθύνεται στα κρεοπωλεία της γειτονιάς γνωρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη αφθονία και ποικιλία, προκειμένου να διαλέξουν ότι καλύτερο μπορούν για το γιορτινό τραπέζι. Χοιρινό και αρνάκι είναι στην πρώτη προτίμηση, ενώ τα τελευταία χρόνια οι  καταναλωτές δείχνουν μεγάλη προτίμηση και στα παρασκευάσματα, ώστε να υπάρχει ποικιλία στο τραπέζι καθώς και άλλα συνοδευτικά, έστω κι αν όλα επιλέγονται σε μικρότερες ποσότητες. Ωστόσο, οι τιμές, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του Πύργου, παραμένουν σταθερά χαμηλές τα τελευταία χρόνια.

Κορύφωση της κίνησης αναμένεται σήμερα το απόγευμα, αφού η αγορά θα παραμένει ανοιχτή μέχρι και τις 9:00 το βράδυ.