Πύργος: Σκουπίδια έξω από ιατρείο και κρεοπωλείο

Αλγεινή εντύπωση αλλά και ανησυχία, προκάλεσε στους επαγγελματίες της οδού 28ης Οκτωβρίου – στο ύψος της παλαιάς Βιβλιοθήκης – η εικόνα που αντίκρισαν χθες το πρωί, πηγαίνοντας στις δουλείες τους.

Άγνωστο γιατί, είχαν απομακρυνθεί οι κάδοι αστικών απορριμμάτων και ανακύκλωσης της γειτονιάς, με τους πολίτες να έχουν εναποθέσει τα σκουπίδια τους, στο πεζοδρόμιο και μπροστά στο Ιατρείο του κ.Κατσαρού, όπου έχει τοποθετηθεί και μια «καμπάνα» ανακύκλωσης γυάλινων μπουκαλιών.

«Δεν είναι προσωπικό το θέμα, επειδή ο κάδος, άγνωστο πως, βρέθηκε μπροστά στο ιατρείο μου, αλλά είναι θέμα της γειτονιάς», εξηγεί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας, Νίκος Κατσαρός, σημειώνοντας πως, σε ακτίνα 5-10 μέτρων λειτουργούν ένα κρεοπωλείο και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μέχρι προ λίγων ημερών, έξω από το κτίριο της παλαιάς Βιβλιοθήκης, υπήρχαν δυο κάδοι αστικών απορριμμάτων, ένας μπλε κάδος ανακύκλωσης και μια καμπάνα γυαλιών, για την εξυπηρέτησης της απόθεσης των αστικών απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών. Η απομάκρυνσή τους, είχε σαν συνέπεια, κάποιοι να αποθέσουν τα σκουπίδια τους στον δρόμο, στο ίδιο σημείο. «Για λόγους που δεν γνωρίζουμε, κι ενώ η οριοθέτηση των κάδων είναι θέμα του δήμου, απομάκρυναν εντελώς τους τρεις κάδους και μετακίνησαν μπροστά από την είσοδο του ιατρείου τον κάδο για τα γυάλινα μπουκάλια, ενώ κάποιοι έχουν αποθέσει σακούλες με σκουπίδια γύρω από αυτόν. Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη έξω από το ιατρείο, που μπαίνουν ασθενείς σε δίπλα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όσον αφορά τον δήμο, θα έπρεπε ήδη να το έχει μεταφέρει από τη στιγμή που έχει ενημερωθεί», λέει ο κ.Κατσαρός, εκφράζοντας την ελπίδα να μη ζήσουμε όσα ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Κάλεσε δε,  και τους υποψήφιους δημάρχους Πύργου, να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους, σχετικά με τη λύση αυτού του προβλήματος.

Την ανησυχία του εξέφρασε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Πύργου, Στάθης Παπανδρέου, ο οποίος διατηρεί κατάσταση στο σημείο, για την αναίτια και αυθαίρετη μετακίνηση των κάδων αλλά και την απαράδεκτη, από μέρους των πολιτών, απόθεση των απορριμμάτων στο σημείο, ενώ δεν υπάρχουν κάδοι.