Ηλεία

Πύργος: Σοβαρός τραυματισμός Ιταλού στην Σκαφιδιά – Έπεσε στα βράχια

Ακούστε το άρθρο

Μοιραίο παραλίγο να αποδειχθεί το χόμπι ενός 68χρονου υπηκόου της Ιταλίας, ο οποίος όντας τουρίστας στη περιοχή μας θέλησε το πρωί του Σαββάτου να βρεθεί στο αλιευτικό καταφύγιο της Σκαφιδιάς για ψάρεμα, όπου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τραυματίστηκε χτυπώντας στα βράχια.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός που απολάμβανε τις διακοπές του στα μέρη μας φιλοξενούμενος από ομοεθνή του που διαθέτει σπίτι στη Σκαφιδιά, ξεκίνησε την πορεία του το πρωί του Σαββάτου, περίπου στις 9, προς το αλιευτικό καταφύγιο. Φτάνοντας στο σημείο κινήθηκε προς το μόλο, του οποίου η πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των απότομων και κοφτερών βράχων που διαθέτει. Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο 68χρονος έχασε την ισορροπία του πιθανότατα λόγω παραπατήματος και έπεσε με το κεφάλι στα βράχια προς τη θάλασσα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί αρκετά. Τον αιμόφυρτο άντρα αντιλήφθηκε ευτυχώς σε σύντομο χρονικό διάστημα διερχόμενος ιδιοκτήτης ταχύπλοου, που εκείνη την ώρα πλησίαζε  στο σημείο και τον είδε σφηνωμένο ανάμεσα στα βράχια, καλώντας άμεσα σε βοήθεια.

Η ανταπόκριση ΕΚΑΒ, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Λιμεναρχείου Κατακόλου ήταν άμεση, ενώ στο σημείο βρίσκονταν ήδη και αρκετοί κάτοικοι και ψαράδες που βοήθησαν τους διασώστες στον απεγκλωβισμό του άτυχου Ιταλού από το συγκεκριμένο σημείο. Το αυξημένο βάρος του 68χρονου και η δυσβατότητα του σημείου εκείνου δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τους διασώστες, οι οποίοι παρ’ όλα αυτά κατάφεραν να τον μεταφέρουν έως το ασθενοφόρο και από εκεί στο Γ.Ν. Πύργου. Οι γιατροί του νοσοκομείου που τον εξέτασαν, διαπίστωσαν κατάγματα σε χέρι και ρίνα και τραύματα στο κεφάλι. Η κατάστασή του κρίθηκε σταθερή και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, προκειμένου να πραγματοποιήσει αξονική και εξετάσεις θώρακα και να εξακριβωθεί λεπτομερώς το μέγεθος του τραυματισμού του.

Το ότι έγινε αντιληπτός σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να θεωρηθεί τύχη, αφού το σημείο που βρέθηκε δεν του επέτρεπε να κουνηθεί ή να ζητήσει βοήθεια. Σε αντίθετη περίπτωση, η αιμορραγία του δε θα του επέτρεπε να διατηρηθεί στη ζωή.

Όλη η επικαιρότητα