Ηλεία

Πύργος: Στα χέρια της αστυνομίας 42χρονος απατεώνας

Ακούστε το άρθρο

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΥΡΓΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ (ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ) ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Σημαντική επιτυχία σημείωσε για ακόμα μια φορά το αστυνομικό σώμα στην Ηλεία, που έχει θέσει ως στόχο την οριστική απομάκρυνση των περιπτώσεων απάτης στον νομό. Ενδεικτικό το παράδειγμα και της τελευταίας σύλληψης ενός 42χρονου ημεδαπού από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου το απόγευμα της περ. Τετάρτης στην περιοχή του Ρίου Πατρών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα, ενώ με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται ακόμη δύο άνδρες που εμφανίζονται ως συνεργοί του συλληφθέντα, ηλικίας 35 και 21 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, ο 42χρονος όπως αναφέρεται επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων σε περιοχή της Ηλείας και αφού παρήγγειλε πετρέλαιο αξίας 525 ευρώ, του είπε πως η πληρωμή του θα γινόταν μέσω e–banking. Στη συνέχεια ο δράστης απέστειλε μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής πλαστή απόδειξη στον παθόντα, με την οποία φαινόταν πως είχε πληρώσει ηλεκτρονικά από λάθος το ποσό των 5250 ευρώ, ζητώντας από τον πρατηριούχο να του επιστραφεί η διαφορά των 4.700 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου δίχως να έχει καταλάβει την απάτη πίσω από τους ισχυρισμούς του 42χρονου, του κατέβαλλε σε λογαριασμό που του υπέδειξε ο δράστης το ποσό των 4.700 ευρώ που του είχε ζητηθεί.

Σα να μην έφτανε όλο αυτό, ο δράστης κάλεσε και πάλι τον άτυχο πρατηριούχο και του ζήτησε επιπλέον 5.250 ευρώ, με την πρόφαση πως υπήρξε κάποιο λάθος στη μεταφορά των χρημάτων, ζητώντας του μάλιστα να τα μεταφέρει με ταξί στο Ρίο Πατρών.
Στο πλαίσιο ερευνών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου οργάνωσαν και υλοποίησαν αστυνομική επιχείρηση το απόγευμα της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου στο Ρίο Πατρών, καταφέρνοντας να συλλάβουν τον δράστη τη στιγμή που παραλάμβανε από οδηγό ταξί το φάκελο με το χρηματικό ποσό. Σε έρευνες στις οικίες των δραστών στις Σικυώνες Κιάτου και στο Βραχάτι Κορινθίας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ως πειστήρια αποδείξεις τραπεζικών καταστημάτων και ΕΛ.ΤΑ., κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim, υπεύθυνες δηλώσεις και άλλα σημαντικά έγγραφα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δράστες εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις απάτης.

Όλη η επικαιρότητα