Ηλεία Πολιτισμός

Πύργος: Στέφανος Κορκολής live εις διπλούν!

Ακούστε το άρθρο

«Έρχομαι στον τόπο μου να γιορτάσω την ονομαστική μου μαζί με το κοινό» δηλώνει ο καταξιωμένος συνθέτης και πιανίστας

Συνεχίζονται οι εορταστικές μουσικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πύργου. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία σήμερα και αύριο (σ.σ. ώρα έναρξης 9 μμ), να απολαύσει στο θέατρο «Απόλλων» τη μουσική παράσταση «Η Μουσική είναι Μία» του διεθνούς φήμης συνθέτη και πιανίστα Στέφανου Κορκολή.

Μιλώντας στην ΠΑΤΡΙΣ για τις δυο συναυλίες ο Στέφανος Κορκολής (σ.σ. που σήμερα γιορτάζει), τόνισε την χαρά του που επιστρέφει στον Πύργο (σ.σ. απ` όπου έλκει την  καταγωγή του),  συμπληρώνοντας πως «έρχομαι στον τόπο μου να γιορτάσω την ονομαστική μου μαζί με το κοινό».

Η παράσταση περιλαμβάνει τραγούδια που έχει γράψει ο Στέφανος Κορκολής, μοναδικές ορχηστρικές συνθέσεις του αλλά και διασκευές κλασικών τραγουδιών (ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου)… «Θα ακούσουμε τραγούδια που έχω γράψει εγώ καθώς και τραγούδια που έχω αγαπήσει σαν να είναι δικά μου. Είναι ενορχηστρωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε ο ακροατής να μην νιώθει το πέρασμα του χρόνου. Ούτως ή άλλως ότι θα ακούσουμε είναι διαχρονικό και ουσιαστικά… είναι τα τραγούδια της ζωής μας»… συμπληρώνει.

Ανάμεσα στα τραγούδια που θ` ακουστούν και αυτά που έχει γράψει ο Στέφανος Κορκολής και έγιναν επιτυχίες από τον αείμνηστο Δημήτρη Μητροπάνο (σ.σ. «Θες» και «Σβήσε το φεγγάρι»)…

«Στόχος δεν είναι άλλος από το να γίνουμε όλοι μια παρέα και να ξεχαστούμε από την καθημερινότητα με το μαγικό ραβδί της μουσικής και να κάνουμε το κλίμα ακόμα περισσότερο εορταστικό  άκρως ψυχαγωγικό (σ.σ. με την ετοιμολογία της λέξης)»…δηλώνει ο Στέφανος Κορκολής, μαζί με τον οποίο θα βρεθεί στη σκηνή ερμηνεύοντας η εξαιρετική Σοφία Μανουσάκη ενώ την παράσταση πλαισιώνουν και οι μουσικοί Βασίλης Δεφίγγος (Σαξόφωνο-Φλάουτο-Κρουστά), Κωστής Πυρένης (Κιθάρα –Τραγούδι).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μουσική παράσταση έχει ώρα έναρξης αλλά το φινάλε θα το καθορίσει το κέφι και η συμμετοχή του κοινού…

Διάθεση (δωρεάν) προσκλήσεων

Όσοι θελήσουν να παρακολουθήσουν την συναυλία θα πρέπει να προμηθευτούν τις προσκλήσεις που θα διατίθενται δωρεάν από το δημοτικό θέατρο «Απόλλων» Πύργου σήμερα Πέμπτη και ώρες 10.00-13.00 και αύριο Παρασκευή, ώρες 10.00-13.00.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων του θεάτρου θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας στη διάθεση των προσκλήσεων. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την έγκαιρη προσέλευσή τους στο δημοτικό θέατρο (ώρα 20.30). Σε περίπτωση μη έγκαιρης εμφάνισης, οι προσκλήσεις θα επαναδιατεθούν.

Όλη η επικαιρότητα