Ηλεία

Ψηφίστηκε η τροπολογία για το σχέδιο «Αθηνά» – Συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο οι φοιτητές του ΤΕΙ Πύργου (νεότερο)

dikastirio.jpg
Ακούστε το άρθρο

(Νεότερη ενημέρωση) Ψηφίστηκε η τροπολογία είχε αποσυρθεί στις 20 Μαρτίου και κατατέθηκε πάλι και η οποία ορίζει ότι στο τέλος του άρθρου 7 του νόμου 4009/2011 (Α΄195) προστίθεται μία ακόμη παράγραφος , η 10 , η οποία ορίζει τα εξής:

Α. Με Προεδρικά Διατάγματα, που προβλέπονται στην παράγραφο 6 του παρόντος άρθρου, μπορούν να ιδρύονται, συγχωνεύονται, κατανέμονται, μετονομάζονται και καταργούνται Κατευθύνσεις σε τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ


Β. Για τον ορισμό του αριθμού εισακτέων και τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων για την εισαγωγή σε Κατευθύνσεις των τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ εφαρμόζονται αντίστοιχα οι ισχύουσες διατάξεις για την εισαγωγή στα τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε στη Βουλή, με 148 «ΝΑΙ», 125 «ΟΧΙ» και 2 «ΠΑΡΩΝ»  σύνολο 275 ψηφισάντων. To σχέδιο νόμου υπερψηφίστηκε μόνο από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, αφού οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ το καταψήφισαν.
Σε ό,τι αφορά την Ηλεία, «ΟΧΙ» ψήφισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, ενώ οι υπόλοιπο 5 ψήφισαν ναι (ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας απέστειλε επιστολική ψήφο, καθώς βρίσκεται στο Κατάρ).

Παράλληλα, με ένταση ολοκληρώθηκαν τα δύο φοιτητικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Περισσότεροι από 4.000 φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι κατά του σχεδίου «Αθηνά». Λίγο μετά τις 16:00, σπουδαστές έκαψαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στη συνέχεια πλησίασαν τις κλούβες που ήταν παραταγμένες στη Βασ. Σοφίας και άρχισαν να τις κλοτσούν. Οι αστυνομικοί, που δέχθηκαν μπουκάλια με νερό και άλλα αντικείμενα, απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Μέλη σπουδαστικών συλλόγων ΤΕΙ από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην Ομόνοια και στη συνέχεια έκαναν πορεία έως τη Βουλή, ενώ ένα δεύτερο συλλαλητήριο διοργανώθηκε στα Προπύλαια, από όπου οι περίπου 3.000 φοιτητές έκαναν πορεία προς τη Βουλή μέσω της Σταδίου.

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της ονομαστικής ψηφοφορίας για το σχέδιο νόμου  «Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης», που περιλαμβάνει την τροπολογία που

Όλη η επικαιρότητα