Πύργος: Συνάντηση Λιατσή με τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου-Ολυμπίας -Του ζήτησαν να υπάρξει ισονομία στο θέμα των πινακίδων

Με τον πρόεδρο και τον γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας, Νίκο Κατσαρό και Χρήστο Γιαννικούλη, αντίστοιχα συναντήθηκε χθες στο γραφείο του, στο Λάτσειο, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής. Κεντρικό θέμα της συζήτησης που αναπτύχθηκε ήταν το θέμα της τοποθέτησης των πινακίδων προσδιορισμού καθώς και το Παμπελοπονησιακό Ιατρικό συνέδριο που θέλει να διοργανώσει ο σύλλογος…

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Λιατσής δήλωσε ότι “Στην Ελλάδα έχουμε μια πολυνομία και αυτοί που βγάζουν νόμους δεν ξέρουν πώς και με ποιους θα τους εφαρμόσουν. Ο δήμος μας, κατόπιν καταγγελίας, ξεκίνησε την διαδικασία με τις πινακίδες προσδιορισμού των διαφόρων επαγγελματιών, ανάμεσα τους και οι ιατροί. Η δημοτική αστυνομία ξεκίνησε τους ελέγχους από το κέντρο της πόλης και εκεί βλέποντας πως ο νομός επιβάλει να γίνεται αυτή η δουλειά, βρήκαμε ότι ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των πινακίδων σε όλη την πόλη, ξαναγύρισε σε όσους είχε  γράψει από την αρχή και μέσα σε 45 ημέρες να επιβάλουν πρόστιμα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να δώσει εντολές που να είναι απέναντι στο νόμο. Με απόλυτη κατανόηση ο Δικηγορικός σύλλογος συμπορεύτηκε και με μεγάλη κατανόηση ο Ιατρικός προσπάθησε να ενημερώσει τα μέλη του και όσοι ήταν στο κέντρο το έκαναν, δεν συμμορφώθηκαν όμως όσοι είναι εκτός κέντρου… Αναγνωρίζω το θέμα, είμαι πρόθυμος να συμπορευτώ με τον Ιατρικό σύλλογο. Ο νόμος αυτός πάσχει αφού υπάρχουν επαγγέλματα που εξαιρούνται. Θεωρώ ότι χρειάζεται μια τροπολογία, με την συνδρομή των κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων, ώστε να γίνει πιο σαφής και δίκαιος. Θα συνεργαστώ και είμαι διατεθειμένος ή να συνυπογράψω έγγραφο ή να στείλω έγγραφο από μόνος μου”.

Ο κ. Λιατσής συμπλήρωσε επίσης ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τους εκπροσώπους του συλλόγου έγινε λόγος και για το Παμπελοπονησιακό συνέδριο που πρόκειται να διοργανώσει τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή είναι πρόθυμη να συνεισφέρει στην πράξη με όλες τις δυνατότητες της.

Ο κ. Κατσαρος είπε ότι “εκφράσαμε τη δυσαρέσκεια που διέπει τα μέλη μας όσον αφορά την άνιση μεταχείριση, κατά την άποψη μας, στο θέμα των πινακίδων ιατρών. Είχαμε ξεκινήσει από πέρυσι όταν ξανασυναντηθήκαμε με τον δήμαρχο και μας είχε πει ότι μέχρι Σεπτέμβρη-Οκτώβρη (2018), θα είχε ολοκληρωθεί η καταγραφή ωστόσο παρατηρούμε ότι μόνο στο κέντρο της πόλης έχει εφαρμοστεί ο νόμος. Εξακολουθεί να υπάρχει θέμα ανισότιμης μεταχείρισης από τη δημοτική αρχή. Άλλοι γιατροί, έκτος κέντρου, διαφημίζονται ενώ στο κέντρο όχι. Η δημοτική αρχή πρέπει να κάνει κάτι για να νιώσουμε ισότιμοι πολίτες, ισότιμοι δημότες. Δε ζητάμε να υπάρξει παρανομία αλλά για μας που είμαστε στο κέντρο της πόλης είναι ζωτικό θέμα αφού εμπίπτει σε αθέμιτο ανταγωνισμό. Μπορούμε να στείλουμε αίτημα με τη συνυπογραφή του δημάρχου στο υπουργείο, ο υπεύθυνος, όμως, για την εφαρμογή του νόμου είναι η δημοτική αρχή”. Παράλληλα ευχαρίστησε τον κ. Λιατσή για την στήριξη του για την διοργάνωση του 14ου Παμπελοπονησιακού Ιατρικού Συνεδρίου που (διεκδικεί) να διοργανώσει ο σύλλογος…

Ο κ. Γιαννικούλης ανέφερε πως “Πάγια θέση του συλλόγου μας είναι η ίση αντιμετώπιση των μελών του για να μην δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Το ιδανικό θα ήταν να μπορέσει να υπάρξει μια ελαστική ερμηνεία του νομοθετικού πλαισίου κι αν αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει κάποια νομοθετική ρύθμιση τουλάχιστον για τα επαγγέλματα που έχουν αυξημένο κοινωνικό ρόλο, όπως είναι το ιατρικό. Είναι σημαντικό να μπορεί ο κόσμος να βρίσκει εύκολα το γιατρό του”.