Ηλεία

Πύργος: Τα λαμπερά εγκαίνια του Μαγικού Εργοστασίου – Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση του κόσμου

Ακούστε το άρθρο

Μαγεία πάνω από την πόλη!

“Καλως ήρθατε στο Μαγικό Εργοστάσιο, ένα εργοστάσιο παραγωγής χαράς και ελπίδας που θα γεμίσει με φωνές παιδιών. Αυτά τα Χριστούγεννα στον Πύργο θα είναι διαφορετικά. Και η νέα δημοτική αρχή έχει ετοιμάσει πολλές εκδηλώσεις για όλους. Ήρθε η στιγμή που η πόλη μας θα σταματήσει να είναι ο “φτωχός συγγγενής”. Μπορούμε να αλλάξουμε το κλίμα και θα τα καταφέρουμε!”

Μ’ αυτά τα λόγια καλωσόρισε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος τους εκατοντάδες πολίτες που κατέκλυσαν κυριολεκτικά τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του “Μαγικού εργοστασίου” στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, κηρύσσοντας τα επίσημα εγκαίνια της μεγαλύτερης και φιλόδοξης χριστουγεννιάτικης γιορτής στην πόλη, το απόγευμα του Σαββάτου. Το  μεγαλόπνοο σχέδιο της δημοτικής αρχής και της διοίκησης της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ που κατάφερε να υλοποιηθεί μόλις σε λιγότερο από δύο μήνες πήρε σάρκα και οστά χαρίζοντας χαμόγελα χαράς σε μικρούς και μεγάλους και κυρίως ελπίδας ότι κάτι αλλάζει επιτέλους σ’ αυτή την πόλη. Σ αυτό το κλίμα χαράς και αισιοδοξίας κυμάνθηκε και ο χαιρετισμός του προέδρου της ΔΕΠ Αντρέα Αλεξόπουλο που συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν νυχθημερόν για το Μαγικό εργοστάσιο, τους εθελοντές για την εξαιρετική προσφορά τους και τους επαγγελματίες που αγκάλιασαν αυτό το εγχείρημα.

Το Μαγικό εργοστάσιο λοιπόν είναι εδώ! Είναι στο Πύργο για όλα τα παιδιά, για όσους αισθάνονται παιδιά και όλους όσοι θέλουν και προσπαθούν να διαφοροποιηθεί η εικόνα της πόλης. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, που όλα ήταν έτοιμα, άρχισαν οι πρώτοι επισκέπτες να καταφτάνουν στο χώρο. Το απόγευμα η εικόνα που διαμορφώθηκε στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εκατοντάδες πολίτες με τα παιδιά τους έφταναν στο Μαγικό Εργοστάσιο για να παίξουν, να ψιθυρίσουν στο αφτί του Αι Βασίλη το δώρο που επιθυμούν, να διασκεδάσουν στο λούνα-παρκ, να χορέψουν τους ρυθμούς της σχολής χορού “Shall we dance” της Δήμητρας Μπέρτσου,  να θαυμάσουν τους επιβλητικούς ξυλοπόδαρους x-Saltibagos, να διαλέξουν δώρα απο το χριστουγεννιάτικο bazaar σχολείων της πόλης και να γευτούν τις πιο γλυκιές λιχουδιές. Στον εσωτερικό χώρο, το “χωριό των καλικανζάρων” καλωσόριζε όλα τα πιτσιρίκια και τα προσκαλούσε σε ένα τρίωρο πρόγραμμα διασκεδαστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Λίγο μετά τις 19.30, όταν έγιναν τα επίσημα εγκαίνια, και φωταγωγήθηκε το δέντρο στον εσωτερικό χώρο του Θεματικού Πάρκου, ο ουρανός έλαμψε απο τα δεκάδες εντυπωσιακά βεγγάλικά που “έλουσαν” όλο το Μαγικό Εργοστάιο και τη γύρω περιοχή.

Η πρώτη μέρα λειτουργίας του Εργοστασίου  “έκλεισε” με τη συναυλία του Jazz-ical Christmas carols trio που ερμήνευσε κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τους Ολίνα Παναγιωτακοπούλου (φωνή), Μαρία Ασημακοπούλου (πιάνο) και Χρήστο Ασημακόπουλο (μπάσο).

Όλη η επικαιρότητα