Ηλεία

Πύργος: Τίμησαν τους προστάτες των πολυτέκνων – Ζήτησαν δημογραφικά κίνητρα

13766_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τη μνήμη των προστατών των πολυτέκνων, Αγίων Μαρτύρων Τερεντίου και Νεονίλλης, τίμησαν χθες το πρωί τα μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων Πύργου και Περιχώρων στην ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση.


Νωρίς το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετ\’ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πύργου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανού, που ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο στους πολύτεκνους να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής, που αυτή την περίοδο είναι αυξημένες. Για την πολύτεκνη οικογένεια και την προσφορά της στο έθνος μίλησε από την πλευρά του ο Θεολόγος καθηγητής Παναγιώτης Κουής.

«Αντιδημογραφικά και αντιοικογενειακά μέτρα»


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτή δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας, όπου προσφέρθηκε σε όλους τους πολύτεκνους και όχι μόνο, καφές, αναψυκτικά και γλυκίσματα, παρουσία του Σεβασμιοτάτου κ.κ Γερμανού. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Χριστίνα Χαριτίδου-Καραμάνη αναφερόμενα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολύτεκνες οικογένειες αλλά και στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει σε τροχιά δημογραφικής κατάρρευσης.

«Δυστυχώς στην Ελλάδα πλέον όχι απλώς λείπουν τα δημογραφικά κίνητρα, αλλά αντιθέτως υπάρχουν αντικίνητρα για την απόκτηση παιδιών, αφού αναγγέλλεται η περικοπή και ουσιαστικώς η κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων και η κατάργηση των αφορολογήτων ποσών για τα παιδιά (!!). Έτσι, το επίδομα και η σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας θα χορηγούνται με τέτοια εισοδηματικά κριτήρια, που ουσιαστικώς καταργούνται. Γίνεται δε αυτό παρά την πληθώρα των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έχει κρίνει ότι η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγησή τους είναι αντισυνταγματική», είπε η κα Χαριτίδου, αναφερόμενη μάλιστα στα «διωκτικά» μέτρα της Πολιτείας κατά των Πολυτέκνων, ειδικά στη φορολογία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:


«Δε ζητάμε παρά ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που να λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των μελών κάθε οικογένειας», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε με τις χαρές που παίρνει καθημερινά ο κάθε πολύτεκνος από τα παιδιά τους:

«Οι Πολύτεκνοι δεν κάναμε τα παιδιά μας με σκοπό να ανταμειφθούμε με κάποια επιδόματα, με φοροαπαλλαγές και με μετεγγραφές. Δεν είμαστε επαίτες αλλά δραπέτες! Δραπετεύουμε με τη βοήθεια των παιδιών μας που βλέπουν καθαρά, είναι άδολα, αθώα, χαρούμενα και μας συμπαρασύρουν στη ζωή και στην προοπτική τους. Τα παιδιά μας είναι η χαρά μας και η χαρά τους είναι η ανταμοιβή μας».

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα