Ηλεία

Πύργος: Το «Γ. Βασιλακόπουλος» αλλάζει μορφή!

Ακούστε το άρθρο

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για επισκευή..

Κοινοποιήθηκε χθες στον Δήμο Πύργου η σύμφωνη γνώμη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί με ποσό ύψους 600.000 ευρώ από το Πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” το έργο επισκευής και αποκατάστασης στο Κλειστό Γήπεδο Πύργου «Γ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ».

Σχετικά με το θέμα, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω  για τη συμβολή τους, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχετικό αίτημα μας, τον Βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα καθώς και τον του συμπατριώτη μας Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και μέλους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα πετύχαμε να χρηματοδοτηθεί η επισκευή του Κλειστού Γηπέδου της πόλης   και επιτέλους να αποκατασταθούν οι βλάβες που υπάρχουν ώστε να αξιοποιηθεί το γήπεδο τόσο για τις ομάδες και τους αθλητές αλλά και τη νεολαία της πόλης που θα έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν με ασφάλεια αλλά και δοθεί η ευκαιρία σε εμάς να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το Κλειστό γήπεδο για να προσελκύσουμε Πανελλήνια εμβέλειας αθλητικές διοργανώσεις».

Αξίζει να σημειωθεί πως σημαντικό ρόλο έπαιξε η αποτελεσματικότητα των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, του Αντιδήμαρχου κ.Γιάννη Αργυρόπουλου και του Διευθυντή Τ.Υ.  Άγγελου Τσίκα που σε χρόνο ρεκόρ ετοίμασε και κατέθεσε πλήρη φάκελο με τις μελέτες, τις εγκρίσεις και τις αδειοδοτήσεις.

Τα όσα αναφέρονται πιο πάνω, επιβεβαίωσε και ο Βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας:

«Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Ελ. Αυγενάκη για την επισκευή και αποκατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου Πύργου «Γ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ»

«Την περασμένη εβδομάδα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ελευθέριος Αυγενάκης ενέκρινε δαπάνη ύψους 600.000 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για την επισκευή και αποκατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου Πύργου «Γ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ».

Επιτέλους είχε αίσια κατάληξη μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει για την πλήρη επαναλειτουργία μιας μεγάλης αθλητικής υποδομής της πόλης του Πύργου, που στο παρελθόν, με το αμέριστο ενδιαφέρον του συμπατριώτη μας Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και ήδη μέλους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γ. Βασιλακόπουλου, είχε φιλοξενήσει σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις πανελληνίου και πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Ο υφυπουργός εκτίμησε τη σπουδαιότητα του έργου και ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα τόσο του Δημάρχου, Τάκη Αντωνακόπουλου, όσο και εμού ως βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας.

Ευελπιστούμε ότι θα αρχίσουν αμέσως οι εργασίες και δε θα αργήσει να έρθει η μέρα που το αθλητικό αυτό στολίδι του Πύργου θα δοθεί προς χρήση στους ενδιαφερόμενους φορείς».

Όλη η επικαιρότητα