Ηλεία

Πύργος: Του Μάρτη η πυρκαγιά τρόμαξε τη Χαριά… – Κάηκαν 30 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης [ΦΩΤΟ]

Ακούστε το άρθρο

Ηχηρές «καμπάνες» χτυπούν για την Ηλεία μετά και τη χθεσινή πυρκαγιά στη Χαριά Ωλένης, την πρώτη μεγάλη για το 2018, η οποία έκαψε περίπου 30 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης σε ορεινό και δύσβατο σημείο. Σύμφωνα με  πληροφορίες, η Πυροσβεστική συνέλαβε ένα άτομο για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια με τη διαδικασία του αυτόφωρου, καθώς οι ενδείξεις για τα αίτια της πυρκαγιάς οδηγούν σε… ξερά κλαδιά και χόρτα που πιθανότατα κάποιος επιχείρησε να κάψει.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 χθες το απόγευμα και αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από Πύργο και Ολυμπία, με επικεφαλής αρχικά τον επιπυραγό Νίκο Σμαρνάκη. Παρότι η εστία της πυρκαγιάς ήταν σε ορεινό και δύσβατο σημείο, οι πυροσβέστες κατάφεραν και έλεγξαν γρήγορα τη φωτιά και απέτρεψαν την εξάπλωσή της προς το χωριό, καθησυχάζοντας τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ανήσυχοι βρίσκονταν στον δρόμο. Συνολικά επιχείρησαν 13 οχήματα με 29 άνδρες, με επικεφαλής τον διοικητή ΠΥ Ηλείας, Γιάννη Καραμαλίκη.

Από την Πυροσβεστική επισημαίνεται αυξημένη προσοχή προς όσους επιχειρούν να κάψουν κλαδιά και χόρτα, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές εξαιτίας φωτιάς που ξέφυγε από μικρή και φαινομενικά ακίνδυνη φωτιά.

Όλη η επικαιρότητα