Ηλεία

Πύργος: Τρία χρόνια με αναστολή στον «νταή» εμπρηστή

Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερος αφέθηκε, ύστερα από την εκδίκαση της υπόθεσής του που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στις αίθουσες του δικαστικού μεγάρου Πύργου, ο 58χρονος άνδρας που θεωρείται ύποπτος για εμπρησμό από πρόθεση και πιο συγκεκριμένα για τη φωτιά που ξέσπασε προ ολίγων ημερών στην περιοχή της Παλαιοβαρβάσαινας.

Ειδικότερα, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έφτασαν στην προσαγωγή του 58χρονου άνδρα την Πέμπτη, κάτοικου Παλαιοβαρβάσαινας, ως υπόπτου για τη φωτιά που ξέσπασε πρόσφατα στην περιοχή. Κατά την προσαγωγή του από άνδρες του Ανακριτικού της Π.Υ. Ηλείας στην υπηρεσία, ο 58χρονος «επιτέθηκε» στον οδηγό του οχήματος με αποτέλεσμα να ακινητοποιήσει το όχημα και να προκληθεί σύγκρουση με το όχημα που ακολουθούσε, προκαλώντας όχι μόνο υλικές ζημιές αλλά και τον ελαφρύ τραυματισμό δυο υπαλλήλων του Ανακριτικού.

Το δρόμο για την Εισαγγελία πήρε χθες το πρωί ο 58χρονος, η υπόθεση του οποίου παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο ύστερα από απόφαση του Εισαγγελέα.

Κατά την εκδίκαση, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Την απαγγελία της κατηγορίας ακολούθησε έφεση από τον 58χρονο, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος. Ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της υπαιτιότητας σε πρόκληση τροχαίου ατυχήματος, του εμπρησμού από πρόθεση (για τη φωτιά στην Παλαιοβαρβάσαινα όπως αναφέρεται), της δήλωσης ψευδών στοιχείων και της πρόκλησης σωματικής βλάβης σε ανθρώπους των Αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ανακριτικό Τμήμα θα συνεχίσει να ερευνά πιθανή εμπλοκή του και σε άλλες υποθέσεις εμπρησμού.

Όλη η επικαιρότητα