Εκπαίδευση

Πύργος: Ξεκίνησε με τον αγιασμό η νέα σχολική χρονιά για το Κοινωνικό Φροντιστήριο! (VIDEO)

agiasmos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Επίσημα ξεκίνησε από το απόγευμα της Τρίτης τη λειτουργία του το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Πύργου, με τον αγιασμό που έγινε στις εγκαταστάσεις του 2ου Λυκείου Πύργου, χώρος στον οποίο φιλοξενείται.

Μαθητές, καθηγητές αλλά και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, παρουσία του δημάρχου Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλου και του αντιδημάρχου, Κώστα Μποσμή, παραβρέθηκαν στον αγιασμό στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος, Αθανάσιος και ιερείς της Μητρόπολης Ηλείας και Ωλένης.


Ο αγιασμός έγινε στις 5 το απόγευμα με γονείς και μαθητές να βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, η λειτουργία του οποίου έχει ξεκινήσει εδώ και δύο περίπου εβδομάδες, με 57 συνολικά καθηγητές να προσφέρουν τη φετινή χρονιά εθελοντικά τις υπηρεσίες τους εξυπηρετώντας 285 παιδιά όλων των τάξεων του Λυκείου και του ΕΠΑΛ.

Τις ευλογίες του για μια καλή χρονιά για τα παιδιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου εξέφρασε ο Θεοφιλέστος Αθανάσιος λίγο μετά το πέρας του αγιασμού.

Χαιρετισμό έκανε ο δήμαρχος του Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, ο οποίος μίλησε για τη σημαντική προσφορά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στα παιδιά και τόνισε τη στήριξη του δήμου και της δημοτικής αρχής στην προσπάθεια λειτουργίας του αλλά και επέκτασής του.

Σημαντική η βοήθεια των καθηγητών

Όπως επισημάνθηκε λίγο μετά τον αγιασμό, η εθελοντική προσφορά των καθηγητών είναι πολύ σημαντική και για το λόγο αυτό τονίστηκε η ανάγκη ακόμα περισσότερων καθηγητών και ειδικά των βασικών ειδικοτήτων όπως φιλολόγων, φυσικών και μαθηματικών, ώστε να δημιουργηθούν περισσότερα τμήματα με σκοπό να βελτιωθεί η ποιότητα λειτουργίας του φροντιστηρίου.

Λειτουργεί και δανειστική βιβλιοθήκη

Από την άλλη, πολύ σημαντική είναι και η προφορά της Μητρόπολης Ηλείας και Ωλένης, η οποία χρηματοδότησε την αγορά σχολικών βοηθημάτων για το Κοινωνικό Φροντιστήριο, με αποτέλεσμα να οργανωθεί και να ξεκινήσει τη λειτουργία της η δανειστική βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει σχολικά βοηθήματα όλων των τάξεων.

Η βιβλιοθήκη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου δημιουργήθηκε σε κτήριο που βρίσκεται εντός του 2ου Λυκείου Πύργου.

Ακόμα μια προσφορά σε σχολικά βοηθήματα όμως παρέλαβε το Κοινωνικό Φροντιστήριο και από τους εθελοντές του Port Festival που πραγματοποιηθήκε το καλοκαίρι στο Κατάκολο, ενώ αρκετοί πολίτες έδωσαν τα δικά τους βοηθήματα για την εξυπηρέτηση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Έκπτωση 50% από το ΚΤΕΛ

Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, ήδη το ΚΤΕΛ Ηλείας και ο πρόεδρος Χρήστος Δημακόπουλος αποφάσισε να προσφέρει έκπτωση 50% στα εισιτήρια των παιδιών που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Φροντιστήριο και μετακινούνται από χωριά, ενώ ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτό, αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα