Ελλάδα

Πύρινος εφιάλτης στη Κεφαλονιά – Εκκενώνονται τα χωριά Λουρδάτα και Σιμωτάτα (PHOTOS – VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιά σε δασική έκταση και σε δύσβατο σημείο ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Σιμωτάτα της Κεφαλονιάς.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι οποίες αποτελούνται από 12 πυροσβέστες και 6 οχήματα. Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής της Κεφαλονιάς, βρίσκεται επί ποδός και σπεύδει στην περιοχή, ενώ κάποιοι κάτοικοι έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν αυτή την στιγμή τα μέτωπα των πυρκαγιών σε Βλαχάτα, Σιμωτάτα και Λουρδά. Η μάχη των πυροσβεστών, των εθελοντών και των κατοίκων, ώστε να περιοριστεί η φωτιά είναι μεγάλη, ενώ σε λίγη ώρα αναμένονται ενισχύσεις με δυνάμεις πυρόσβεσης που θα καταφτάσουν από την Πελοπόννησο.

Με ενημέρωσή του ο Κεφαλονίτης μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας πληροφορεί πως «σε λίγη ώρα θα κοπάσουν οι άνεμοι στην Κεφαλονιά, γεγονός που θα ευνοήσει το έργο της πυρόσβεσης».  Εν τω μεταξύ, το ηλεκτρικό ρεύμα έχει επανέλθει σε κάποια τμήματα των Βλαχάτων.

Νωρίτερα και σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα στην ΕΡΤ: «Το μέτωπο της πυρκαγιάς κατευθύνεται προς Αργοστόλι, όπου είναι και η φορά του αέρα. Ελπίζουμε με τις ενισχύσεις που θα έρθουν σε λίγες ώρες, αλλά και με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που θα επιχειρήσουν με το πρώτο φως της ημέρας να θέσουμε την φωτιά υπό έλεγχο”.

Η φωτιά νωρίτερα είχε περάσει το κεντρικό  δρόμο και κατευθυνόταν προς την περιοχή του Λουρδά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκαν άλλες δύο εστίες φωτιάς σε Καραβάδο και Τραπεάκι, αλλά πρόλαβαν και τις έσβησαν.

Πηγή: www.inkefalonia.gr

Όλη η επικαιρότητα