Δύο πυρκαγιές στον δήμο Ζαχάρως

Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν χθες σε περιοχές του δήμου Ζαχάρως, ωστόσο η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε περαιτέρω επέκτασή τους.

Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε στις 12:50 το μεσημέρι στην περιοχή Σπηλιά κοντά στο Γιαννιτσοχώρι και έκαψε περίπου πέντε στρέμματα δασικής έκτασης.

Στο σημείο επιχείρησαν εννέα οχήματα από Κρέστενα, Ολυμπία, Κυπαρισσία και Πύργο, με επικεφαλής τον διοικητή της Π.Υ. Πύργου, Γιάννη Πετρούτσο και λίγες ώρες αργότερα έσβησαν τη φωτιά πάρα τη δυσκολία από τους ισχυρούς ανέμους. Ωστόσο, γύρω στις το απόγευμα ξέσπασε νέα πυρκαγιά στο Στόμιο Φιγαλείας, όπου και επενέβησαν άμεσα δύο πυροσβεστικά οχήματα και ένα όχημα της Πολιτικής Προστασίας Φιγαλείας, ενώ μετέβη και εκεί ο κ.Πετρούτσος.

Από την πλευρά της Πυροσβεστικής συστήνεται περιορισμός της χρήσης φωτιάς λόγω των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν στην περιοχή της Ηλείας. Όπως επισημάινεται, χθες σημειώθηκαν τρία συμβάντα πυρκαγιών ενώ λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή το έργο της πυρόσβεσης ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Ειδικότερα σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα υπάρξει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σήμερα, με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους αλλά και τις κατά τόπους βροχές και καταιγίδες. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

 

*Φωτό από Θάνο Κ.

 

Αρχαία Ολυμπία: Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση