Χωρίς κατηγορία

Πυρκαγιές από κεραυνούς στην ορεινή Ολυμπία

Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι στην Πυροσβεστική, αφού οι κεραυνοί που προηγήθηκαν των καταιγίδων στα ορεινά των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως, προκάλεσαν πυρκαγιές και μάλιστα ταυτόχρονα. Ωστόσο, η άμεση επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής υπό τις οδηγίες του Διοικητή της Π.Υ Πύργου Γιάννη Πετρούτσου σε συνδυασμό με τη «βοήθεια» της βροχής, αποσόβησαν τον κίνδυνο επέκτασης τους.

Οι φωτιές ξεκίνησαν λίγο μετά τις 4:00 το απόγευμα, από το Πλουτοχώρι και τα Πετράλωνα, και η κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και για τις δυο περιπτώσεις, αφού στις δυο περιοχές έσπευσαν αμέσως πληρώματα από το Π.Κ Κρεστένων, που έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά υπό τις οδηγίες του κ.Πετρούτσου.

Σε Κρυονέρι-Νεράιδα-Χελιδόνι

Λίγο αργότερα και σχεδόν ταυτόχρονα, ξέσπασαν δυο ακόμα πυρκαγιές στις περιοχές μεταξύ Κρυονερίου – Νεράιδας και Κρυονερίου – Χελιδονίου, που έγιναν αμέσως αντιληπτές από τον πυροφύλακα της περιοχής  με αποτέλεσμα ισχυρές δυνάμεις από την Π.Υ Πύργου και το Π.Κ Αρχαίας Ολυμπίας να σπεύσουν άμεσα στο σημείο. Σημαντική ωστόσο ήταν και η συνδρομή οχημάτων και πληρωμάτων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στις δυο αυτές πυρκαγιές. Η βροχή που ακολούθησε των κεραυνών, «βοήθησε» το έργο των πυροσβεστών για την άμεση κατάσβεσή τους υπό τις οδηγίες του κ.Πετρούτσου που έσπευσε και ο ίδιος στο σημείο, μετά το Πλουτοχώρι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, οι καμένες εκτάσεις, συνολικά – και από τις τέσσερις πυρκαγιές – να μην συμπληρώνουν ούτε το ένα στρέμμα.

Αυτόφωρο για 65χρονη

Εξάλλου, χθες το μεσημέρι συνελήφθη από υπαλλήλους του Ανακριτικού Τμήματος της Π.Υ Πύργου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας μια 65χρονη γυναίκα, ως υπαίτια πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτική έκταση – ενώ επιχείρησε να κάψει κλαδιά – στην περιοχή των Λαστεϊκων. Με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας αφέθηκε ελεύθερη και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και η ανακριτική διαδικασία για την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή της Αχλαδινής, με την Πυροσβεστική να βρίσκεται πολύ κοντά στην απάντηση για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Όλη η επικαιρότητα