Ηλεία

Πυροσβεστικά στην 117 ΠΜ Ανδραβίδας

Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες η διαδικασία μεταστάθμευσης των πυροσβεστικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας που θα συνδράμουν τις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Για τη διασπορά των δυνάμεων ελήφθησαν υπόψη η κάλυψη ολοκλήρου του ελλαδικού χώρου, οι επιδόσεις των αεροσκαφών και η τοποθέτηση από το Πυροσβεστικό Σώμα των ενοικιαζόμενων ελικοπτέρων.

Στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας διευκρινίζεται ότι η διάταξη των αεροσκαφών μπορεί να αλλάξει λόγω καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο που επιχειρούν και αναγκαιότητας μετώπου φωτιάς.

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της Π.Α. θα μετασταθμεύσουν στα ακόλουθα αεροδρόμια:CL-415: 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας CL-215 : 117 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας PZL : 120 ΠΕΑ/ Αεροπορική Βάση Καλαμάτας 124 ΠΒΕ/ Αεροπορική Βάση Τρίπολης Αεροδρόμιο Λαμίας FOB Aktion Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης Αεροδρόμιο Κέρκυρας Αεροδρόμιο Μυτιλήνης Αεροδρόμιο Κεφαλλονιάς.

Όλη η επικαιρότητα