WEB tv Ηλεία

Πυροσβεστικές δυνάμεις Ηλείας: Ετοιμότητα και αναμονή για τα εναέρια (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα είναι οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας για το φετινό καλοκαίρι, με στόχο να αποτραπεί κάθε κίνδυνος ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, καθώς και του περιβάλλοντος, από πιθανή πυρκαγιά.

Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε και επίσημα από προχθές, ωστόσο η Πυροσβεστική είναι σε υψηλά επίπεδα ετοιμότητας καθ’ όλο το έτος, αφού οι πυρκαγιές δεν εκδηλώνονται πλέον μόνο το καλοκαίρι.

Όπως ανέφερε στην εφ. «Πατρίς» ο διοικητής της ΠΥ Πύργου, Δημήτρης Αντωνάκης, οι δασικές πυρκαγιές γενικά εκδηλώνονται και εκτός αντιπυρικής περιόδου καθότι οι αιτίες τους είναι ανθρωπογενείς και στο 80% των περιπτώσεων αφορούν αμέλειες, από καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, και τόνισε ότι έχουν γίνει και συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου συμπολιτών που δεν έδειξαν δέουσα προσοχή, με συνέπεια να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

«Άρχισε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος και έχει τεθεί σε εφαρμογή η πυροσβεστική διάταξη, βάσει της οποία απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο εκτός αν δοθεί άδεια από την Πυροσβεστική. Η άδεια εκδίδεται μόνο εφόσον τηρηθούν αυστηρά οι προβλεπόμενες διατάξεις. Ως Πυροσβεστική υπηρεσία είμαστε σε ετοιμότητα και όλα βαίνουν σύμφωνα με τον αντιπυρικό μας σχεδιασμό. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, έχουμε προσλάβει εποχικούς υπαλλήλους και κάποιοι εποχικοί παλιοί υπάλληλοι αναβαθμίστηκαν σε 5ετείς και αναμένεται προκήρυξη διαγωνισμού για 1000 άτομα εποχικούς υπαλλήλους», δήλωσε ο κ. Αντωνάκης και πρόσθεσε ότι από την προκήρυξη θα καθοριστεί πόσοι θα έρθουν στην Ηλεία.

Σχετικά με τα επίγεια μέσα ανέφερε πως η συντήρησή τους κινείται ομαλά, ενώ για τα εναέρια σημείως ότι θα έρθουν –όπως και πέρυσι- δύο Καναντέρ γύρω στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, καθώς και ένα μισθωμένο ελικόπτερο Έρικσον στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας την 1η Ιουνίου.

«Είμαστε σε ετοιμότητα και όλα βαίνουν σύμφωνα με τον αντιπυρικό μας σχεδιασμό», δήλωσε ο δ/κτής ΠΥ Πύργου, Δημ. Αντωνάκης

Όλη η επικαιρότητα