Ηλεία

Πυρπολούν κάδους απορριμμάτων στην Αρχαία Ήλιδα!

Ακούστε το άρθρο

Βράζει’ η Τοπική Κοινότητα της Αρχαίας Ήλιδας από τα απανωτά κρούσματα δολιοφθοράς κάδων απορριμμάτων στην περιοχή.

Το τελευταίο διάστημα το ένα κρούσμα ακολουθεί το άλλο και έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στο χωριό καθώς όλοι έχουν θορυβηθεί και κάνουν εικασίες για το τι μπορεί να συμβαίνει και ποιος ή ποιοι είναι οι δράστες.

Οι κάτοικοι του χωριού δεν ξέρουν τι θα αντικρίσουν πλέον κάθε πρωί που βγαίνουν από τα σπίτια τους, αφού ο ένας πυρπολημένος κάδος κάνει την εμφάνισή του μετά τον άλλο.

 

Τρεις κάδους μαζί

Χθες τα ξημερώματα μάλιστα το ποτήρι ξεχείλισε, αφού ο άγνωστος ή οι άγνωστοι πυρπόλησαν και κατέστρεψαν ολοσχερώς όχι έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις καινούργιους κάδους απορριμμάτων και μαζί και μία ταμπέλα που ήταν τοποθετημένη κατά μήκος της διαδρομής του δρόμου της εκεχειρίας.

Οι κάδοι έγιναν στάχτη και ο πρόεδρος του χωριού κ. Νίκος Καγιαννάς δεν κρύβει την αγανάκτησή του για το νέο περιστατικό.

«Τα κρούσματα είναι πλέον απανωτά, δεν έχουν αφήσει κάδο για κάδο στο χωριό. Οι φωτιές εκδηλώνονται κατά τις νυχτερινές ώρες, έτσι ώστε ο δράσης ή οι δράστες να μην μπορούν να γίνουν αντιληπτοί και το αποτέλεσμα είναι ότι δεν προλαβαίνουμε και εμείς να κάνουμε κάτι και οι κάδοι γίνονται στάχτη» είπε στην ‘Π’ ο κ. Καγιαννάς, ο οποίος κατήγγειλε επίσης ότι πριν από λίγο καιρό άγνωστοι είχαν βανδαλίσει και την πέτρινη βρύση του χωριού, γράφοντας  με σπρέι επάνω σε πέτρες.

 

Όποιος γνωρίζει να μιλήσει…

Το νέο κρούσμα με τους πυρπολημένους κάδους δεν άφησε άλλα περιθώρια και ο πρόεδρος του χωριού υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Ήλιδας, ενώ έχει ενημερώσει ήδη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ήλιδας Παναγιώτη Μαυρίκο, ο οποίος καταδίκασε την πράξη.

«Πρόκειται για αρρωστημένα μυαλά, δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά αυτή την πράξη. Δεν είναι τυχαίο γεγονός, γίνεται συνειδητά από κάποιους που αρέσκονται να καταστρέφουν. Δεν πάει άλλο όμως αυτή η κατάσταση» σχολίασε ο κ. Καγιαννάς ο οποίος ερωτηθείς εάν υποψιάζεται κάποιον ανέφερε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει το πρόσωπο, ωστόσο δεν απέκλεισε να είναι και άτομο ή άτομα που διαμένουν σε κάποιο άλλο χωριό της περιοχής, γιατί τα σημεία που βρίσκονταν οι κάδοι ήταν σε δρόμο και υπήρχε τρόπος διαφυγής.

Πάντως, καλεί όλους τους κατοίκους εάν γνωρίζουν κάτι να το αποκαλύψουν, για να σταματήσει αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο, καθώς η καταστροφή τους επιβαρύνει όλους αφού τα χρήματα που αγοράζονται οι κάδοι είναι χρήματα των ελλήνων πολιτών.

Όλη η επικαιρότητα