Lifestyle

Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Θεοφάνους! «Το κρέας και το γάλα ήταν πολυτέλεια για την οικογένειά μου»

Ακούστε το άρθρο

«Μέσα στο μυαλό μου είναι τόσο έντονα καταγεγραμμένο όλο αυτό. Και ως εμπειρία από την εισβολή, τους βομβαρδισμούς, τους πρόσφυγες…»

Ο Γιώργος Θεοφάνους έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Gala και τον Κώστα Μπουρούση, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια.

Μικρός τι ονειρευόσασταν για τον εαυτό σας;

Μικρός έκανα μεγάλα όνειρα. Όνειρα σαν αυτά που θέλω να κάνουν τα παιδιά μου, όνειρα σαν αυτά που θέλω να κάνουν οι παίκτες όταν είμαι σε ένα talent show ή οι μαθητές μου στο εργαστήρι ή στο πανεπιστήμιο όταν διδάσκω.

Είχατε, ή έχετε ακόμα, κάποιον παιδικό ήρωα;

Δεν πίστεψα ποτέ σε ήρωες. Μάλιστα, στο τραγούδι “Μια απ’ αυτές τις μέρες” που έχει ερμηνεύσει η Ευρυδίκη και είναι από τα αγαπημένα μου, λέω πολύ χαρακτηριστικά ότι όταν οι άλλοι θα θέλουν να γίνουν κάτι άλλο εγώ για να σωθώ θα γίνω ο εαυτός μου.

Τι αναπολείτε από την παιδική σας ηλικία;

Είχα μια πολύ δύσκολη παιδική ηλικία, ούτε δημοτικό δεν είχα πάει όταν έγινε ο πόλεμος. Μέσα στο μυαλό μου είναι τόσο έντονα καταγεγραμμένο όλο αυτό. Και ως εμπειρία από την εισβολή, τους βομβαρδισμούς, τους πρόσφυγες και ότι ακολούθησε, αλλά και μέσα στην ίδια μου την οικογένεια όπου η πολυτέλεια ήταν το κρέας ή το φρέσκο γάλα, πόσω μάλλον τα μουσικά όργανα με τα οποία ήθελα να ασχοληθώ και να σπουδάσω. Παρ’ όλα αυτά, οι γονείς μου έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να καταφέρω να ασχοληθώ με την αγάπη μου, τη μουσική.

zappit.gr

Όλη η επικαιρότητα