Lifestyle

Ράνια Κωστάκη: «Από τα 18 μου μπαινοβγαίνω στα νοσοκομεία»

Ακούστε το άρθρο

Η Ράνια Κωστάκη βρέθηκε χθες καλεσμένη στην εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη και αναφέρθηκε στα γυναικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από τα 18 της μόλις χρόνια, αλλά και τα χειρουργεία στα οποία έχει υποβληθεί. Η ραδιοφωνική παραγωγός θέλησε να μιλήσει για τα θέματα αυτά ώστε να μπορέσει να βοηθήσει και άλλες γυναίκες που βρίσκονται στη θέση της. Σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει εξήγησε πως πρόκειται για μια ύπουλη πάθηση που δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή και όπως της είπε ο γιατρός στο τελευταίο χειρουργείο, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην μπορέσει τελικά να κάνει δικό της παιδί. Όμως, η Ράνια Κωστάκη θέλει να αποκτήσει απόγονο και έτσι έχει ήδη αρχίσει τις απαραίτητες διαδικασίες για υιοθεσία.

«Από τα 18 μου μπαινοβγαίνω στα νοσοκομεία. Τώρα κοντεύω στα 40. Πρόσφατα έκανα το έβδομο χειρουργείο. Μετά το τελευταίο ο γιατρός μου είπε πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μη μπορέσω να αποκτήσω παιδί. Αυτή η πάθηση που έχω είναι ενδομητρίωση και αυτή τη στιγμή υποφέρουν από αυτή την πάθηση 180 εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο. Εγώ έχω την πιο επιθετική μορφή της και ουσιαστικά κάνει επίθεση σε όλο το αναπαραγωγικό σύστημα της γυναίκας. Ακόμη κι αν χειρουργηθείς μπορεί να ξαναεμφανιστεί ακόμη και μέσα σε ένα μήνα.

Ο εχθρός της πάθησης αυτής είναι η εγκυμοσύνη. Αν φτάσεις στο τελικό στάδιο αναγκαστικά φτάνεις στη διαδικασία, αν δεν έχεις καταψύξει ωάριο, να δανειστείς. Δε θα μπω στη διαδικασία νέων φαρμάκων και ορμονοθεραπείας για να κάνω παιδί. Θα προτιμήσω την υιοθεσία. Μπορεί να φαίνεται πως το αντιμετωπίζω ψύχραιμα αλλά πονάω ακόμη»

Δείτε το βίντεο:  

Πηγή: protothema.gr 

Όλη η επικαιρότητα