Πολιτισμός

«Ραντεβού» με την τέχνη!

eikastika-2.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Επίσημη πρώτη» για το νεοσύστατο Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό Σύλλογο Ηλείας «Ηλειοτέχνες», που κάνει το ντεμπούτο του στην Αμαλιάδα με την παρουσίαση χειροποίητης έκθεσης στην Παπαχριστοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Άνθρωποι που ασχολούνται με την τέχνη ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα στο ισόγειο της βιβλιοθήκης, που έχει μετατραπεί σε μία μικρή τεχνόπολη.

Οι καλλιτέχνες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη δημιουργία χειροποίητων αντικειμένων, αποδεικνύουν ότι όταν υπάρχει καλή διάθεση τότε μπορούν να γίνουν πολλά…

 

Οργανωμένη προσπάθεια

Ο Σύλλογος «Ηλειοτέχνες» συγκροτήθηκε πρόσφατα, από μία ομάδα ανθρώπων που είχαν ξεκινήσει τη δράση τους το καλοκαίρι και αποφάσισαν να κάνουν μία πιο οργανωμένη προσπάθεια.

Αυτό που παρουσιάζεται άλλωστε στην έκθεση αποδεικνύει ότι γύρω μας υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με την τέχνη και μέχρι σήμερα δεν είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, έτσι ο Σύλλογος ήρθε να καλύψει αυτό το κενό.

«Η αγάπη μας για την τέχνη και τη χειροτεχνία μας οδήγησε το καλοκαίρι στο να δημιουργήσουμε μία ομάδα και οργανώσαμε τότε ορισμένα καλλιτεχνικά δρώμενα. Αποφασίσαμε να γίνουμε Σύλλογος για να κάνουμε κάτι πιο οργανωμένο. Σκοπός και φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε κάποια εικαστικά δρώμενα τόσο εντός όσο και εκτός νομού και δεν θα περιοριστούμε μόνο στα χειροποίητα αντικείμενα αλλά σκοπεύουμε να ασχοληθούμε με την ποίηση, το θέατρο, την οικολογία, τα ζώα. Η πρώτη μας επίσημη δράση σαν Σύλλογος είναι αυτή η έκθεση στην Αμαλιάδα και φυσικά θα υπάρξει και συνέχεια» ανέφερε στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ η πρόεδρος του Συλλόγου κα Πηνελόπη Αναλυτή.

 

Μοναδικές δημιουργίες

Στην έκθεση που φιλοξενείται στη βιβλιοθήκη συμμετέχουν 26 καλλιτέχνες που παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους που αφορούν σε χειροποίητα κοσμήματα, διακοσμητικά, μάσκες, χειροποίητα σαπούνια και καλλυντικά, ακόμη και σπιτικά κουλουράκια και γλυκίσματα.

Οι συμμετέχοντες έχουν δημιουργήσει τις γωνιές τους ο ένας δίπλα στον άλλο και πραγματικά τα αντικείμενα που έχουν δημιουργήσει είναι μοναδικά και συγκεντρώνουν τα βλέμματα από την πρώτη στιγμή.

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της το βράδυ της Τετάρτης και θα συνεχίσει τη λειτουργία της μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου. Θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 11 το βράδυ, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να την επισκεφθεί, να θαυμάσει τις χειροποίητες δημιουργίες και γιατί όχι να κάνει και τις αγορές του.

Στα πλαίσια της έκθεσης αύριο Σάββατο θα τραγουδήσει η παιδική χορωδία της βιβλιοθήκης, ενώ την Κυριακή θα παρουσιάσει χορευτικό πρόγραμμα η ‘Αθλοκίνηση’.

Στο χώρο που λειτουργεί η έκθεση θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και ρούχα για τους ηλικιωμένους. 

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα