Ζώα Ηλεία

Re-Action: Γιατί τα ζώα είναι μόνο φίλοι μας – Προβολή φιλοζωικής ταινίας στα Λεχαινά

Ακούστε το άρθρο

Το Κέντρο Κοινότητας – Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης διοργανώνει την προβολή της φιλοζωικής ταινίας «Re-action» με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων και τα οφέλη που αποκομίζουν όλοι οι άνθρωποι από τα ζώα.

Η ταινία Re-Action αποτελεί μία συλλογική και αφιλοκερδή εργασία δεκάδων καταξιωμένων συντελεστών της οποίας το σενάριο υπογράφουν οι Αρτέμης Σαμοθράκης και Αλέξανδρος Κατσάρης και τη σκηνοθεσία ο Αρτέμης Σαμοθράκης.

Το σλόγκαν της ταινίας είναι «δώσε την ευκαιρία σε ένα αδέσποτο να σου αλλάξει τη ζωή»!

Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι η Τάνια Τρύπη και ο Ντίνος Καρύδης.

Ταινία ευαισθητοποίησης

Χθες το δημαρχείο του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης οι συντελεστές της ταινίας παραχώρησαν παρουσία του δημάρχου κ. Ναμπίλ Μοράντ και του αντιδημάρχου συνέντευξη Τύπου.

Ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος με διάφορα προγράμματα διαχειρίζεται το θέμα των αδέσποτων, «κάτι που δεν είναι εύκολο», όπως είπε και κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει την ταινία που σίγουρα θα ευαισθητοποιήσει το κοινό.

Ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος δήλωσε ότι θα γίνουν δύο προβολές της ταινίας, μια στις 11 το πρωί για τους μαθητές και η άλλη στις 18.30 για όλους τους πολίτες και ευχαρίστησε τον χορηγό κ. Ρουμελιώτη. Επίσης ανακοίνωσε ότι την ίδια ημέρα θα υπάρχει και σχετική δράση από τον Φιλοζωϊκό Σύλλογο Λεχαινών που έχει προσφέρει πολλά στον θέμα των αδέσποτων.

Η συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας κ. Κατερίνα Γεωργιοπούλου  χαρακτήρισε την εκδήλωση σημαντική και ξεχωριστή, ενώ αναφερόμενη στο πρόγραμμα της εκδήλωσης είπε ότι στην απογευματινή προβολή θα κάνει παρέμβαση η κτηνίατρος κ. Παναγιώτα Τσάγκου και ο κ. Καρδιανός Σπύρος μέλος του ΔΣ της Φιλοζωϊκής Λεχαινών.

Τα μηνύματα της ταινίας

Ο κ. Σαμοθράκης Αρτέμις σκηνοθέτης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο το Κέντρο Κοινότητας που μας φιλοξενούν για την προβολή της ταινίας. Η ταινία είναι μια κωμωδία με έντονα κοινωνικά μηνύματα, έχει και λίγο κλάμα,είναι λίγο συγκινητική, είναι κωμωδία δεν είναι ντοκυμαντέρ και μέσα περνάμε μηνύματα με τα οποία θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο ιδίως τα νέα παιδιά , για την ευεργετική δράση που έχουν τα ζώα στον άνθρωπο, σε όλους του ανθρώπους σε όλες τις ειδικές ομάδες. Σας περιμένουμε στις προβολές πρωί και απόγευμα ».

Ο κ. Κατσάρης Αλέξανδρος σεναριογράφος, δήλωσε:  «Η ταινία έγινε με πολύ αγάπη αφιλοκερδώς από όλους εμάς σαν συντελεστές  αλλά κυρίως από τους ηθοποιούς. Κανείς δεν πληρώθηκε για την ταινία, έγινε δωρεάν. Η ταινία λαμβάνει τις αιγίδες από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων από την Πανελλήνια Φιλοζωϊκή  Περιββαλοντική Ομοσπονδία, το Κέντρο Σκύλων Οδηγών Ελλάδος και το Χατζηπατέρειο Ίδρυμα. Η ταινία μας οδηγεί μέσα από μία ωραία μυθοπλασία στην ευεργετική δράση που μπορούν να έχουν τα σκυλιά και τα υπόλοιπα ζώα στον χαρακτήρα μας και στην αντιμετώπιση κάποιων προβλημάτων, ψυχολογικών ή κοινωνικών . Η ταινία διαπραγματεύεται την κατάθλιψη των ηλικιωμένων ανθρώπων που έχουν ανάγκη να προσφέρουν αλλά πλέον  λόγω των συνθηκών και της αλλαγής τρόπου ζωής δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς και πώς οι εκπαιδευμένοι σκύλοι οδηγοί  μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα με οπτική αναπηρία να δούνε καλύτερη μετακίνηση ανεξαρτησία μετακίνησης μέσα στην πόλη και να είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν να ζουν τη ζωή τους πιο ανεξάρτητα και πιο δυναμικά.  Ευχαριστούμε τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης που μας φιλοξενεί , το Κέντρο Κοινότητας »

Όλη η επικαιρότητα