Ρεαλιστική συμφωνία 15 ή 22 Ιουνίου βλέπει ο Ν.Βούτσης

voutsis.jpg
Αισιόδοξος ότι στις 15 ή στις 22 Ιουνίου θα υπάρξει μια «έντιμη και ρεαλιστική συμφωνία» η οποία θα βοηθάει την Ελλάδα να βγει στις αγορές την ώρα που πρέπει και θα βάζει στις σωστές ράγες την οικονομία και κοινωνία, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημείωσε ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες δίνει έναν «θετικό οδικό χάρτη» για την Ελλάδα.

Για τη στάση Σόιμπλε σημείωσε ότι πρέπει να πάρει υπόψη του και άλλες φωνές στους κόλπους της Ευρωζώνης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα διαμορφωθεί ο κατάλληλος συσχετισμός δυνάμεων τις επόμενες μέρες για να υπάρξει συμφωνία.

Σε ερώτηση αν ο κ. Τσίπρας προτίθεται να προχωρήσει στη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ή να τους ενημερώσει τον καθένα ξεχωριστά απάντησε ότι «ο πρωθυπουργός έχει την απόλυτη ευθύνη για την πορεία των διαπραγματεύσεων και θα χρησιμοποιήσει ό,τι πρέπει».

Πρόσθεσε πως «ενδεχομένως να γίνει κάτι τέτοιο και μπορεί να είναι και υποχρέωση» επισήμανε ότι με εξαιρετική καθυστέρηση φαίνεται πως υπάρχει μια ευρύτατη σύγκλιση απόψεων και υπογράμμισε:

«Θεωρώ ότι σε ό,τι αφορά τη Βουλή έχει τις δικές της διαδικασίες που προβλέπονται από τον Kανονισμό -και έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές- για να μπορεί δημόσια αυτή η συναίνεση, όπου υπάρχει και όταν υπάρχει, ευθέως και διαφανώς να βγαίνει».

Σε ερώτηση αν έχει εξαντληθεί το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «όχι απλά δεν έχει εξαντληθεί, αλλά μπορεί να αναβιώσει και να καλλιεργήσει σοβαρές προσδοκίες και ελπίδες ώστε η κοινωνία όρθια να βγει από την κρίση με τη λήξη του προγράμματος στα μέσα του 2018». 2.500.000 άνθρωποι.

Newsroom ΔΟΛ