Καταναλωτές

Ρεκόρ κερδών για BMW το πρώτο τρίμηνο

Ακούστε το άρθρο
Σημαντικά αυξημένα παρουσιάζονται τα έσοδα του Group το διάστημα από Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο. Συγκεκριμένα, τα έσοδα ανήλθαν στα 23.448 εκατ. ευρώ (2016: 20.853 εκατ. ευρώ, +12,4%). Τα Κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) ανήλθαν στα 2.646 εκατ. ευρώ, άνοδος 7,7% από το αντίστοιχο περσινό αποτέλεσμα 2.457 εκατ. ευρώ.

Όλα αυτά χάρη και στις αυξημένες παραδόσεις αυτοκινήτων BMW, MINI και Rolls-Royce το πρώτο τρίμηνο που αυξήθηκαν κατά 5,3% στις 587.237 μονάδες (2016: 557.605). Όλες οι σημαντικές περιοχές πωλήσεων του Group συνέβαλαν σε αυτή την άνοδο.

«Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου έθεσαν στέρεες βάσεις για να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας το 2017. Με δεδομένο ότι το BMW Group ξεκινά τη μεγαλύτερη προϊοντική επίθεση στην ιστορία της εταιρείας, αναμένουμε ότι τα κόστη εκκίνησης και marketing για νέα μοντέλα να αυξηθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Επίσης θα επιβαρυνθούμε με υψηλές αρχικές δαπάνες σε σχέση με την ηλεκτρική μετακίνηση και την αυτόνομη οδήγηση», τόνισε ο Nicolas Peter, μέλος Δ.Σ. της BMW AG υπεύθυνος Χρηματοοικονομικών. «Τα βραχυπρόθεσμα κέρδη δεν είναι ιδιαίτερης σημασίας για εμάς: παραμένουμε προσηλωμένοι στη βιώσιμη, επικερδή ανάπτυξη».

auto.in.gr

Όλη η επικαιρότητα