Ηλεία

Ρεκόρ συμμετοχής! -Πρώτη φορά έλαβαν μέρος και μαθητές του Εσπερινού

Ακούστε το άρθρο

Ρεκόρ συμμετοχής χθες στο εξεταστικό κέντρο της Αμαλιάδας για τον 78ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό στα μαθηματικά ‘Ο Θαλής’ , ενώ για πρώτη φορά έλαβαν μέρος και μαθητές από το Εσπερινό σχολείο Αμαλιάδας!

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και στην Ηλεία την διεξαγωγή φέρει εις πέρας το παράρτημα του νομού. Στην Αμαλιάδα ο διαγωνισμός διενεργήθηκε στο 1ο Γενικό Λύκειο, με την συμμετοχή μαθητών από τα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης αλλά και από τα σχολεία του κάμπου.

Φέτος η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και συμμετείχαν συνολικά 105 μαθητές. Ειδικότερα, από την Α’ Γυμνασίου συμμετείχαν 35 μαθητές, από την Β’ Γυμνασίου 34, από την Γ’ Γυμνασίου 15, από την Α’ Λυκείου 10 μαθητές εκ των οποίων οι 8 ήταν από Γενικά Λύκεια και οι 2 από το Εσπερινό, από την Β’ Λυκείου 8 μαθητές και από την Γ’ Λυκείου 3 μαθητές.

Χωρίς προβλήματα

Ο διαγωνισμός κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα, ενώ οι μαθητές που συμμετείχαν δεν έκρυψαν την ιδιαίτερη αγάπη τους για τα μαθηματικά και όπως ανέφεραν οι περισσότεροι ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και παράλληλα να αποκτήσουν μία πολύτιμη εμπειρία που θα τους βοηθήσει στην συμμετοχή τους και σε άλλες εξετάσεις στο μέλλον.

Όσο για την δυσκολία των θεμάτων, οι απόψεις ποικίλουν ωστόσο η κοινή συνισταμένη είναι ότι επελέγησαν θέματα τα οποία ήταν σχετικά εύκολα και μπορούσαν να ανταποκριθούν όλοι οι μαθητές, αλλά υπήρχαν και θέματα ιδιαίτερης δυσκολίας από τα οποία θα ξεχωρίσουν αυτοί που ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι ή έχουν περισσότερο έφεση στα μαθηματικά.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στην Ηλεία κ. Γιάννης Τσόπελας, ο οποίος ήταν πρόεδρος και στο συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, ανέφερε σχετικά: «Ο διαγωνισμός διεξήχθη χωρίς προβλήματα και πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι ένας διαγωνισμός ο οποίος έχει γίνει πλέον θεσμός και δεν είναι τυχαίο ότι φέτος είχαμε ρεκόρ συμμετοχής. Κάθε χρόνο ανταποκρίνονται περισσότεροι μαθητές και κυρίως των μικρότερων ηλικιών, που θέλουν να γνωρίσουν τα μαθηματικά μέσα από τον διαγωνισμό. Θέλω να ευχαριστήσω και τους συναδέλφους μαθηματικούς που δίδαξαν στο τμήμα προετοιμασίας που λειτουργούσε στο 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας και συγκεκριμένα τον Γιώργο Κουσινιώρη, τον Γιώργο Μάλλιαρη, την Βασιλική Δεδότση, την Μαρία Διαμαντοπούλου και τον Σταύρο Σταυρόπουλο».

Γραμματέας της επιτροπής χθες ήταν η Βασιλική Δεδότση και επιτηρητές οι μαθηματικοί, Γιώργος Κουσινιώρης, που είναι και διευθυντής στο Γυμνάσιο Γαστούνης, ο Σταύρος Σταυρόπουλος, η Αθηνά Καλαμπόκα, ο Σπύρος Γιαννακόπουλος, η Μαρία Διαμαντοπούλου και η Μιμίκα Σαφαρή.

Οι μαθητές που θα περάσουν στην επόμενη φάση θα διαγωνιστούν στον ‘Ευκλείδη’ που θα διεξαχθεί στις 20 Ιανουαρίου 2018.

Όλη η επικαιρότητα