Καταναλωτές

Renault Alpine Vision: Επιστρέφοντας από το μέλλον

1eacb71c207e2905b9e52943904f3548.jpg
Ακούστε το άρθρο
Το Monte Carlo, τον τόπο διεξαγωγής του διασημότερου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, επέλεξε η Renault για να αποκαλύψει την πρωτότυπη εκδοχή ενός αυτοκινήτου που επαναφέρει στη ζωή την θρυλική Alpine.

To Αlpine Vision, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, πρόκειται για να ένα συμπαγών διαστάσεων coupe, o σχεδιασμός του οποίου παραπέμπει στην Α110 της δεκαετίας του 1960.

Πέρα από τις ιδιαίτερα… αθλητικές αναλογίες, πίσω από τις οποίες κρύβεται η επιλογή της γαλλικής φίρμας να το τοποθετήσει τον κινητήρα στο κέντρο και όχι στο μπροστινό τμήμα, εμπνευσμένα από το ένδοξο παρελθόν της είναι και τα φωτιστικά σώματα.

Στοιχεία που αν μη τι άλλο αποκαλύπτουν τον δυναμικό προσανατολισμό του αυτοκινήτου κατακλύζουν τον αποκλειστικά διθέσιο θάλαμο επιβατών.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουν τα δερμάτινα μπάκετ καθίσματα, όπως και οι εμπνευσμένες από τους αγώνες ζώνες ασφαλείας.

Η απουσία παραδοσιακού επιλογέα ταχυτήτων μαρτυρά τη χρήση ενός ημι-αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Σύμφωνα με τη Renault o κινητήρας που εφοδιάζει το Alpine Vision είναι τετρακύλινδρος, προφανώς υπερτροφοδοτούμενος καθώς η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 4,5 δευτερόλεπτα.

Το πισωκίνητο-κεντρομήχανο coupe πρόκειται να περάσει στην παραγωγή το 2017, επιτρέποντας στους φίλους της Renault να ελπίζουν στην επιστροφή της αγαπημένης τους φίρμας και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

 

auto.in.gr

Όλη η επικαιρότητα