Ρήμαξε τις στάνες στην Αμαλιάδα!

Επιδρομή σε ποιμνιοστάσια έκανε τον τελευταίο μήνα ένας 36χρονος ημεδαπός από την περιοχή της Αμαλιάδας, ο οποίος έπεσε προχθές στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας.

Ο 36χρονος είχε ρημάξει τα ποιμνιοστάσια πέντε κτηνοτρόφων στην περιοχή Γουλισιές στην Αμαλιάδα και είχε αφαιρέσει είκοσι αρνιά, τα οποία είχε πουλήσει στην συνέχεια σε ρομά που διαμένουν στην συνοικία Παπακαυκά, για το… γιορτινό τραπέζι του Πάσχα!

 

Τον τελευταίο μήνα

Η δράση του ξεκίνησε τον τελευταίο μήνα και ακολουθούσε συγκεκριμένη μέθοδο. Ο 36χρονος μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα με 2 τα ξημερώματα, για να μην γίνει αντιληπτός αφενός και για να προλάβει να ολοκληρώσει την διαδικασία, προσέγγιζε τα ποιμνιοστάσια και έπαιρνε ένα ή δύο αρνιά κάθε φορά και στην συνέχεια πήγαινε στην συνοικία Παπακαυκά και τα πωλούσε έναντι 30 με 40 ευρώ έκαστο.

Την ίδια στιγμή της πώλησης, άτομο αναλάμβανε να κάνει και την σφαγή και έτσι τα αρνιά τεμαχισμένα κατέληγαν στους καταψύκτες αυτών που τα αγόραζαν, για να μην υπάρχουν πειστήρια.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι ζωοκλοπές άρχισαν να συλλέγουν στοιχεία, αξιοποίησαν τις πληροφορίες που είχαν και κατάφεραν να ξετυλίξουν το κουβάρι του νήματος.

 

Τα βρήκαν στον καταψύκτη!

Έτσι, προχθές μετέβησαν στην οικία ενός 48χρονου στην συνοικία Παπακαυκά στην Αμαλιάδα και μέσα στον καταψύκτη του βρήκαν και κατέσχεσαν τα δύο τελευταία αρνιά που είχαν κλαπεί από ποιμνιοστάσιο από την περιοχή Γουλισιές.

Σε παρακείμενο κάδο απορριμμάτων, έξω από την οικία, βρήκαν και κατέσχεσαν τα δέρματα από τα δύο αρνιά, τα οποία είχαν σφαγιαστεί αμέσως μετά την πώληση που έκανε ο 36χρονος.

Ο 48χρονος είπε στους αστυνομικούς από ποιον είχε αγοράσει τα αρνιά και στην συνέχεια οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 36χρονο, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ζωοκλοπές και χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας.

Παράλληλα, συνελήφθη και ο 48χρονος για αποδοχή προϊόντων κλοπής.

Να σημειωθεί ότι ο 36χρονος έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, για κλοπές οικιών και εξοχικών κατοικιών και έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης.