Ηλεία

Ριπές ανέμου «ξύρισαν» τον Κάμπο: Κλαδιά και …σηματοδότες στο οδόστρωμα!

Ακούστε το άρθρο

Άλλη μια καταιγίδα με ισχυρά χαρακτηριστικά αλλά μικρής διάρκειας βίωσε ο Κάμπος της Ηλείας μεσημέρι της Πέμπτης.

Ευτυχώς δεν ζημιώθηκαν ζημιές αν εξαιρέσει κανείς την πτώση κλαδιών δένδρων από τις ισχυρές ριπές ανέμου που σημειώθηκαν λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι και για μερικά λεπτά και «ξύρισαν» περιοχές του Κάμπου.

Μάλιστα στη διασταύρωση της Γαστούνης οι ριπές του ανέμου «κατέβασαν» τον φωτεινό σηματοδότη! Επίσης η βροχόπτωση δεν είχε διάρκεια αλλά για μερικά λεπτά ήταν ιδιαίτερα ισχυρή.

Και την Παρασκευή αναμένεται να επικρατήσουν οι ίδιες καιρικές συνθήκες.

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης (3/10/19) έως και την Παρασκευή ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης με αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για ισχυρές βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανόν στα βορειοδυτικά από χαλαζοπτώσεις.

Το Προσωπικό του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, των Διευθύνσεων Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και της ΔΕΥΑΠ, βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση όποιων προβλημάτων δημιουργηθούν από την αναμενόμενη κακοκαιρία σε άμεση και στενή συνεργασία με την Π.Υ & Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Κλαδιά δένδρων κάλυψαν το ΙΧ (σε παρκινγκ εργοστασίου Γαστούνη)

Όλη η επικαιρότητα