Ρόμπερτ Πάτινσον: «Σε κάθε σκηνοθέτη λέω πως δεν έχω ιδέα τι κάνω»

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον, ο οποίος γίνεται με γοργούς ρυθμούς βετεράνος ηθοποιός, αναγνωρίζει ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του επαγγελματία όταν πρόκειται για την τέχνη του.

Ο 32χρονος Βρετανός κινηματογραφικός αστέρας, ο οποίος φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του φθινοπωρινού τεύχους του περιοδικού Interview και μίλησε στον συμπρωταγωνιστή του στο «The Lighthouse» Γουίλεμ Νταφόε για τις ανασφάλειες του όσον αφορά το ταλέντο του στην τέχνη της υποκριτικής. «Σε κάθε ταινία που έχω κάνει, έχω νιώσει μια ψυχαναγκαστική ανάγκη να πω στον σκηνοθέτη την πρώτη μέρα ότι δεν έχω ιδέα τι κάνω» παραδέχτηκε. «Και νομίζω ότι σε μεγαλύτερες εταιρικές δομές, οι άνθρωποι απλά δεν το εισπράττουν θετικά. Δεν θεωρώ ότι θα φτάσω ποτέ σε ένα σημείο, στο οποίο θα νιώθω: «Ω, είμαι επαγγελματίας ηθοποιός με ένα σύνολο εργαλείων έτοιμο και είμαι σε θέση να αφηγηθώ την ιστορία χρησιμοποιώντας τα χρώματα που θέλετε εσείς»» είπε. Ο Ρόμπερτ Πάτινσον είπε ότι όταν πρόκειται για το κοινό του, εστιάζει πραγματικά στην τέχνη, όχι στις πτυχές του «μάρκετινγκ».

«Όταν κάνω μια ταινία, δεν σκέφτομαι καθόλου ποιος θα την παρακολουθήσει. Θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους να καταλάβουν την ταινία. Αυτή είναι η μόνη στιγμή που το σκέφτομαι. Αισθάνομαι ότι πολλοί ηθοποιοί δεν θέλουν καν να σκέφτονται τις εμπορικές προοπτικές μιας ταινίας».

Και παρ’ όλο που ο Πάτινσον έχει αποκαλέσει τον εαυτό του «συνεσταλμένο» στο παρελθόν, αγαπά τον παράγοντα της πρόκλησης στις συνεντεύξεις. «Υπάρχει ένα μικρό gremlin μέσα μου που σκέφτεται: «απλά πες κάτι σοκαριστικό. Είσαι εδώ μόνο για λίγα λεπτά, πες κάτι τρομερό»».

«Υπάρχει ένα είδος διεστραμμένης χαράς που αντλώ από αυτά. Αλλά προκαλώ στον δημοσιογράφο μια σειρά από καρδιακές προσβολές» τόνισε.