WEB tv Τεχνολογία

Ρομπότ-dj παίζει μουσική σε νυχτερινό κλαμπ της Πράγας (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Μόνο αν δέχεται «παραγγελιές» δεν ξέρουμε ακόμα για το ρομπότ που έχει αναλάβει θέση dj σε νυχτερινό κέντρο της Πράγας, στην Τσεχία. «Οι άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι επειδή δεν έχουν δει κάτι τέτοιο σε όλη την Ευρώπη και δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει κάτι παρόμοιο στον κόσμο» δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής του κλαμπ Karlovy Lazne Άνταμ Λιπσάνσκι.

Και είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Με μορφή γιγάντιου βραχίονα με τανάλια, το ρομπότ έχει αναλάβει καθήκοντα μαζί με έναν προγραμματιστή, με τον οποίο εναλλάσσονται στα deck κάθε μία ώρα, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Το ρομπότ dj δημιουργήθηκε, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ, όταν η διεύθυνση του κλαμπ προκάλεσε μια εταιρεία ρομποτικής να αναλάβει την αποστολή. Έτσι, το ειδικά προσαρμοσμένο ρομπότ, που πριν «εργαζόταν» σε αυτοκινητοβιομηχανία, βρέθηκε να βάζει μουσική στο κλαμπ. Εξοπλισμένο με ειδικό λογισμικό που βοηθά στην επιλογή τραγουδιών και τοποθετημένο στη σκηνή πάνω από την πίστα του νυχτερινού κλαμπ, το ρομπότ επιλέγει δίσκους από τα κοντινά ράφια και τα τοποθετεί σε ένα από τα τρία music player μπροστά του. Μπορεί να κάνει scratch και να χορέψει.

Δεν έτυχε πάντως της ίδιας υποδοχής από όλους τους θαμώνες. Κάποιοι ήταν θετικοί, απολαμβάνοντας τις «επιδόσεις» του ασυνήθιστου dj, άλλοι παρέμεναν επιφυλακτικοί. «Δεν μου αρέσει το ρομπότ» δήλωσε η Μαρία Λόπες, 24 ετών, τουρίστρια από το Μεξικό. «Δεν μπορεί να αισθανθεί τι θέλουν να χορέψουν οι άνθρωποι. Δεν υπάρχει συναίσθημα πίσω από τη μουσική. Όταν βρίσκεται εκεί άνθρωπος ξέρει τι είναι διασκέδαση».

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα