Ελλάδα

Ρόδος: Βρέθηκε το φονικό όπλο και τα ρούχα της 21χρονης φοιτήτριας

Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την υπόθεση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η άτυχη κοπέλα, σύμφωνα με την απολογία του 19χρονου βρέθηκε με τους δύο άνδρες στο εξοχικό σπίτι του ενός στη Λίνδο, και επειδή αρνήθηκε την σεξουαλική συνεύρεση με τον 21χρονο Ροδίτη δέχθηκε από εκείνον χτυπήματα στο κεφάλι με ένα σίδερο. Στη συνέχεια, και ενώ ακόμα ήταν ζωντανή, την πέταξαν στα βράχια με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Οι έρευνες των αρχών στο σπίτι, το μοιραίο όχημα αλλά και τη θαλάσσια περιοχή στην οποία βρέθηκε η σορός της κοπέλας αναμένεται να βοηθήσουν το έργο των ανακριτικών αρχών.

Το απόγευμα της Τετάρτης και μετά από την αναλυτική κατάθεση του 19χρονου οι ερευνητές βρήκαν με την συνδρομή των δυτών του λιμενικού σώματος τα προσωπικά αντικείμενα της 21χρονης.

Τα ρούχα που φορούσε πλην του εσωρούχου της αλλά και το ηλεκτρικό σίδερο το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να της επιφέρουν τραύμα το πρόσωπο στην εξοχικό κατοικία, βρέθηκαν κοντά στο σημείο στο οποίο εντοπίστηκε η σορός της κοπέλας.

Οι ερευνητές έχουν στην κυριολεξία σαρώσει την εξοχική κατοικία για να συλλέξουν ευρήματα από αίμα και βιολογικό υλικό ως και δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ίδιο έπραξαν και στην οικία της 21χρονης.

Μεταξύ άλλων έχουν συλλέξει τσιγάρα και δύο αυτοσχέδια τσιγάρα, που βρέθηκαν σε τασάκι, ένα φάκελο με χρήματα, ποτήρια, ένα λάπτοπ τύπου Nec ιδιοκτησίας της 21χρονης το οποίο θα εξεταστεί από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε επίπεδο ελέγχου του υπολογιστή της θα επιχειρηθεί από τους ίδιους ερευνητές να ξεκλειδώσουν τον λογαριασμό της στο Facebook και πολύ πιθανότατα και ακόμη έναν λογαριασμό της στην εφαρμογή Tinder που φέρεται από καταθέσεις να χρησιμοποιούσε.

Πιθανολογείται πάντως ότι η έρευνα που προκλήθηκε με αφορμή την δολοφονία θα έχει και συνέχεια σε άλλα επίπεδα καθώς από καταθέσεις που έχουν ληφθεί φέρεται να προκύπτει η διάπραξη άλλων ποινικών αδικημάτων από πλείονα πρόσωπα που κατονομάζονται με τους οποίους είχε επαφές η 21χρονη στο παρελθόν.

Υφίστανται εξάλλου και καταθέσεις που την φέρουν να είχε πέσει θύμα σεξουαλικής βίας και στο παρελθόν και μάλιστα από τρία πρόσωπα.

Πηγή: Τα Νέα

Όλη η επικαιρότητα