Ηλεία

Ρουπάκι: Δρόμος μαρτυρίου… – Αιτία οι κολώνες της ΔΕΗ (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

-Τροχαία ατυχήματα, μποτιλιάρισμα, εκνευρισμός -Τα παιδιά παίζουν στην πλατεία  υπό την σκιά δύο υποσταθμών  – Επί 10 λεπτά επιχειρούσε να στρίψει νταλίκα! -Η μια από τις δύο κολώνες έχει υποστεί καθίζηση

Δεκάδες τροχαία ατυχήματα, εκνευρισμοί, διαπληκτισμοί μεταξύ οδηγών, σκισμένα ελαστικά, παιδιά να κινδυνεύουν, είναι το σκηνικό που υπάρχει τουλάχιστον μισό αιώνα στο Ρουπάκι και δημιουργείται εξαιτίας δύο ξύλινων στύλων της ΔΕΗ που βρίσκονται στην άκρη της μοναδικής πλατείας, στην πλέον πολυσύχναστη διασταύρωση του Κάμπου.

Οι δύο κολώνες, από τις οποίες η μια έχει υποστεί καθίζηση στηρίζουν δύο υποσταθμούς της ΔΕΗ. Βρίσκονται στην άκρη της πλατείας και εμποδίζουν την κυκλοφορία των φορτηγών.

Αιτία του μαρτυρίου, οι κολώνες της ΔΕΗ

Η «Πατρίς» υπήρξε αυτόπτης μάρτυς του μαρτυρίου ενός έμπειρου οδηγού που ερχόταν από το φράγμα και επιχείρησε να στρίψει αριστερά προς την Αμαλιάδα. Επί δέκα λεπτά προσπαθούσε!

Η νταλίκα «κόλλησε» και επί 10 λεπτά ο οδηγός της να στρίψει

Περνούν 100 νταλίκες την ημέρα

Ο οδηγός κ. Άγγελος Θεοδωρόπουλος, αφού μετά από περίπου 10 λεπτά κατάφερε να στρίψει το φορτηγό του με κατεύθυνση την Αμαλιάδα δήλωσε στην «Πατρίς»: « Περίπου 45 χρόνια που είμαι οδηγός υπάρχει στο Ρουπάκι στην άκρη της πλατείας αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Εγώ έχω σκίσει λάστιχο του φορτηγού στην προσπάθειά μου να στρίψω, λάστιχο αξίας 500 ευρώ. Έχω κτυπήσει άθελά μου αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα, στην προσπάθειά μου να στρίψω. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο ειδικά το καλοκαίρι που την ημέρα περνάνε τουλάχιστον εκατό (100) νταλίκες, γιατί στην περιοχή υπάρχουν πολλά συσκευαστήρια , υπάρχει και η πλάστιγγα…Οι κολώνες της ΔΕΗ πρέπει να πάνε αλλού και να κοπεί η γωνία της πλατείας για να γίνεται η κυκλοφορία χωρίς πρόβλημα»

Ο επαγγελματίας οδηγός Άγγελος Θεοδωρόπουλος

Κώστας Ρέγκλης: Μαρτύριο

Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Διαμερίσματος  Ρουπακίου κ. Κώστας Ρέγκλης δήλωσε: «Το χωριό μας είναι μικρό αλλά βρίσκεται στη διασταύρωση που συνδέει τη Γαστούνη με την Αρχαία Ήλιδα, με το φράγμα και με τα χωριά της Πηνείας. Επίσης συνδέει το Τραγανό με την Αμαλιάδα. Υπάρχουν πολλά δρομολόγια του ΚΤΕΛ , ενώ στο χωριό υπάρχουν τρία συσκευαστήρια και τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει μεγάλη κίνηση φορτηγών, τουλάχιστον 100 ημερησίως. Στην πλατεία υπάρχουν τρία παραδοσιακά καφενεία, τρεις ταβέρνες που λειτουργούν βράδυ και ένα φαρμακείο που εξυπηρετεί όλα τα γύρω χωριά. Ένας άνθρωπος για μια συνταγή, έστω και πέντε λεπτά να κατέβει , γίνεται της κακομοίρας.  Οι οδηγοί τσακώνονται, είναι μια διασταύρωση μαρτύριο. Οι προηγούμενοι πρόεδροι και ειδικά ο κ. Θανάσης Σταυρόπουλος, είχε κάνει πολλές ενέργειες αλλά δυστυχώς δεν δόθηκε λύση και οι κολώνες παραμένουν στην γωνία της μοναδικής πλατείας του χωριού μας με τους δύο υποσταθμούς πάνω τους. Μάλιστα η μια κολώνα έχει υποστεί το τελευταίο διάστημα καθίζηση και νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος.»

Ο κ. Κώστας Ρέγκλης πρόεδρος της ΤΚ Ρουπακίου  με φόντο τη διασταύρωση μαρτυρίου

Αυτή είναι η λύση

Και ο πρόεδρος συνεχίζει προτείνοντας και την λύση που έχει προωθήσει ώστε να λυθεί το πρόβλημα: «Το νέο Κοινοτικό συμβούλιο έχει πάρει απόφαση οι κολώνες να φύγουν η μία αριστερά προς τη Γαστούνη , γύρω στα 70 μέτρα περίπου και άλλη στα δεξιά περίπου στην ίδια απόσταση. Θα τοποθετηθούν σε οικόπεδα του δήμου. Νομίζουμε ότι αυτή η λύση είναι τεχνικά εφαρμόσιμη. Ήδη έχουμε καλά μηνύματα από τη νέα δημοτική αρχή και από τη ΔΕΔΔΗΕ . Ευελπιστούμε τους επόμενους μήνες να έχει δοθεί λύση»

Παιδιά παίζουν κάτω από τις κολώνες

Ο κάτοικος Ρουπακίου κ. Ρέγκλης Παναγιώτης δήλωσε για το πρόβλημα: «Αυτές οι κολώνες βρίσκονται στο σημείο πολλά χρόνια, στην άκρη της πλατείας μας και εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ σχεδόν καθημερινά γίνονται τροχαία ατυχήματα. Έχουν γίνει πολλές ενέργειες για να φύγουν από εδώ αλλά ακόμη παραμένουν. Στην πλατεία κάτω από τους δύο υποσταθμούς που βρίσκονται οι κολώνες παίζουν και τα παιδιά μας»

Ο κάτοικος Ρουπακίου κ. Παναγιώτης Ρέγκλης

Πολλά τροχαία ατυχήματα

Ο κάτοικος Ρουπακίου κ. Θανάσης Θεοδωρακόπουλος δήλωσε: «Η κατάσταση ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αφόρητη. Οι νταλίκες δεν μπορούν να στρίψουν αριστερά ή δεξιά, γιατί είναι αραγμένα αυτοκίνητα. Υπάρχει εκνευρισμός, κορναρίσματα, οι οδηγοί βρίζονται μεταξύ τους και τσακώνονται, πολύ χάλια κατάσταση. Και τα παιδιά παίζουν το καλοκαίρι κάτω από τις κολώνες. Και έχουν γίνει πολλά τροχαία ατυχήματα»

Ο κάτοικος Ρουπακίου κ. Θανάσης Θεοδωρακόπουλος

Όλη η επικαιρότητα