Ηλεία

Ρουπάκι: Το δώρο της 98χρονης Γιαννούλας

Ακούστε το άρθρο

Το ιστορικό πηγάδι του Ρουπακίου που χρονολογείται από το 1855, επαναλειτουργεί μετά από περίπου 50 χρόνια «ηρεμίας» της ανέμης.

Δροσερό νερό βγάζουν πλέον οι κάτοικοι με την ανέμη και τον μεταλλικό κουβά από το ηλικίας 165 ετών πηγάδι στο Ρουπάκι. Ο πρόεδρος της ΤΚ Θανάσης Σταυρόπουλος τα τελευταία τρία χρόνια είχε ξεκινήσει με δικά του έξοδα τις εργασίες για την επαναλειτουργία του πηγαδιού και τελικά πριν από λίγες μέρες το πηγάδι βγάζει και πάλι δροσερό νερό.

Το ιστορικό πηγάδι του Ρουπακίου φτιάχτηκε το1855, από τον Γιώργο Καρασκούτη. Στο πηγάδι του σταματούσαν για να ξεδιψάσουν οι ταξιδιώτες, πεζή ή με τα ζώα τους, αφού ο δρόμος Πύργου Πάτρας περνούσε από εκείνο το σημείο όπου λίγα χρόνια μετά φτιάχτηκε και ένα χάνι. Τα τελευταία περίπου 50 χρόνια το πηγάδι ήταν κλειστό.

Το πηγάδι σήμερα βρίσκεται σε χώρο ιδιοκτησίας Γιαννούλας Καρασκούτη. Η κ. Γιαννούλα 98 ετών σήμερα παραχώρησε το χώρο στην Κοινότητα και ο πρόεδρος Θανάσης Σταυρόπουλος ανέλαβε να βάλει σε λειτουργία και πάλι το πηγάδι και τα κατάφερε. Συμπαραστάτες του τα αδέλφια Στέφανος, Γιώργος και Σάκης Καρασκούτης που συνέβαλαν τα μέγιστα στην επαναλειτουργία του πηγαδιού.

Ο κ. Σταυρόπουλος  έχει στείλει για ανάλυση δείγμα νερού από το πηγάδι για να διαπιστωθεί αν το νερό είναι κατάλληλο προς πόση.

Το ιστορικό πηγάδι του Ρουπακίου, 165 χρόνια μετά είναι και πάλι σημείο αναφοράς στην περιοχή.

κ. Στέφανος Καρασκούτης μαζί με τον πρόεδρο βγάζουν νερό από το ιστορικό πηγάδι
Η χαρά της 98χρονης Γιαννούλας που ξαναλειτούργησε το πηγάδι είναι μεγάλη

Όλη η επικαιρότητα