Ποδόσφαιρο

RUSSIA 2018: «Τρέλα» στην επίσημη φωτογράφιση των πρωταθλητών κόσμου

Ακούστε το άρθρο

Τα… διαδικαστικά του Μουντιάλ συνεχίζονται και οι Γάλλοι δείχνουν να απολαμβάνουν κάθε στιγμή που περνούν πλάι στο βαρύτιμο τρόπαιο.

Οι αφιερώσεις που έκαναν Μόντριτς και Ράκιτιτς 

Λούκα Μόντριτς και Ιβάν Ράκιτιτς είναι αντίπαλοι στην Ισπανία όλη τη σεζόν, αλλά ενώνουν τις δυνάμεις τους για την εθνική. Μετά την ονειρεμένη πορεία της Κροατίας στο Μουντιάλ, οι δύο μέσοι της «χρβάτσκα» αντάλλαξαν φανέλες και έκαναν αφιερώσεις.
«Στον αδερφό μου, Ιβάν, από την καρδιά μου. Είμαι περήφανος που μοιραστήκαμε μεγάλες στιγμές στο γήπεδο

», αναφέρει η αφιέρωση του άσου της Ρεάλ.
«Στον αδερφό μου, Λούκα, ήταν η μέγιστη τιμή να περάσω όλο αυτό το χρόνο μαζί σου», είναι η αφιέρωση του μέσου της «Μπάρτσα».

Ντεσάν: «Συνεχίζω στην εθνική Γαλλίας»

Στον πάγκο της εθνικής Γαλλίας θα παραμείνει ο Ντιντιέ Ντεσάν. Παρότι με την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου πολλοί θα θεωρούσαν πως ίσως θα επέλεγε να αποχωρήσει, ο ίδιος δεν έχει τέτοια διάθεση.

«Δεν πρόκειται να κάνω ό,τι ο Εμέ Ζακέ που αποχώρησε μετά το Μουντιάλ του 1998. Σκοπεύω να συνεχίσω και έχω ένα συμβόλαιο που θέλω να τιμήσω. Το σχέδιο είναι να μείνω, οπότε θα μείνω. Θα ξεκουραστώ για λίγες εβδομάδες και μετά θα με ξαναδείτε», τόνισε ο Ντεσάν που έγινε ο τρίτος που κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο ως παίκτης και προπονητής μετά τους Ζαγκάλο και Μπεκενμπάουερ.

Εντυπωσιακό σκίτσο για τη συνεισφορά των προσφύγων

Η Γαλλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο έχοντας στο ρόστερ τους πολλούς παίκτες που προέρχονται από αποικίες ή πρόκειται για παιδιά δεύτερης ή τρίτης γενιάς μεταναστών από αφρικανικές χώρες.

Ένα εντυπωσιακό σκίτσο απεικονίζει αυτή την αλήθεια κόντρα στη σύγχρονη σκληρή πραγματικότητα που θέλει τις… προηγμένες χώρες της Ευρώπης να κλείνουν τα σύνορα σε ανθρώπους που ψάχνουν καταφύγιο στα εδάφη τους…

 

Γαλλία: Επεισόδια και νεκροί στους πανηγυρισμούς

Πολλά επεισόδια, στα οποία αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με «ταραχοποιά» στοιχεία, ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στο Παρίσι.
Αλλά και στην επαρχία, στο περιθώριο των εορτασμών για τη νίκη της εθνικής ποδοσφαίρου της Γαλλίας στο παγκόσμιο κύπελλο, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και πηγές προσκείμενες στις γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας.
Στην πρωτεύουσα, περίπου τριάντα νεαροί εισέβαλαν περί τις 22:00 (23:00 ώρα Ελλάδας) στο Drugstore Publicis στο Σαμπ Ελιζέ και άρπαξαν κυρίως μπουκάλια με κρασί και σαμπάνια, πριν διαλυθούν από αστυνομικούς, που κατόπιν άφησαν φρουρά στην είσοδο του καταστήματος, διαπίστωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου.

 

Τρελό πάρτι στα αποδυτήρια της Γαλλίας 

Η έντονη βροχόπτωση μετέφερε γρήγορα το πάρτι από τον αγωνιστικό χώρο του «Λουζνίκι» στα αποδυτήρια.
Οι παίκτες της νέας παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γαλλίας το γιόρτασαν με την ψυχή τους.
Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν αποχωριζόταν με τίποτα το τρόπαιο, ο Σαμουέλ Ουμτιτί τραγουδούσε, όλοι χόρευαν σαν τρελοί και ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν επίσης εκεί.

 

Όλη η επικαιρότητα