Life

Σ’ αυτό το site σου λένε αν θα χάσεις τη δουλειά σου από τα ρομπότ!

Ακούστε το άρθρο

Η ανεργία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εφιάλτες παγκοσμίως. Στην Ελλάδα έναν από τους μεγαλύτερους.

Και πέρα από όλους τους άλλους παράγοντες που ενισχύουν την ανεργία, καραδοκεί και ένας ακόμη: Η αυτοματοποίηση, δηλαδή η… εξαφάνιση επαγγελμάτων λόγω των ρομπότ.

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έκανε μια νέα έρευνα για το κατά πόσο οι επιμέρους τομείς απασχόλησης κινδυνεύουν από τα ρομπότ. Τα αποτελέσματα δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικά, αφού είναι ενδεικτικό ότι, μόνο στις ΗΠΑ, το 47% των θέσεων εργασίας βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας της αυτοματοποίησης.

Οπως αναφέρεται στην έκθεση «οι εργαζόμενοι στις μετακινήσεις και στη διοίκηση μαζί με τους εργαζομένους που παρέχουν υπηρεσίες γραμματειακής και διοικητικής υποστήριξης και αυτούς που εργάζονται στην παραγωγή, διατρέχουν τους μεγαλύτερους κινδύνους».

Μάλιστα, υπάρχει και ιστότοπος, στον οποίο έχουν περαστεί τα δεδομένα της έρευνας, και στον οποίο πληκτρολογείς το επάγγελμά σου (στα αγγλικά) και σου δείχνει πόσες πιθανότητες έχεις να την χάσεις λόγω ρομπότ.

Πρόκειται για τον ιστότοπο willrobotstakemyjob.com όπου βάζεις το επάγγελμά σου και σου δείχνει ακριβώς τις πιθανότητες.

Πηγή: iefimerida.gr

Όλη η επικαιρότητα