Ηλεία

Σ. Μπαλιούκος: «Προχωράμε άμεσα όλα τα απαραίτητα έργα» – «Θα κλείσουμε νέο ραντεβού με τον κ. Καραμανλή»

Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε σε αναμονή υπογραφής της σύμβασης για την εργολαβία του Αλφειού»

Στην πορεία όλων των έργων που είτε έχουν ξεκινήσει, είτε θα ξεκινήσουν σύντομα, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, που παραβρέθηκε χθες και στον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πλατεία Κρεστένων.

«Έχουμε μείνει λίγο πίσω διότι δεν μας το επέτρεψε ο καιρός να πάρουμε τις πρωτοβουλίες που έπρεπε, αλλά έχουμε και την ελαιοσυγκομιδή που είναι μια καλή παραγωγή, αν και οι τιμές που έχουμε δεν είναι ευνοϊκές. Έχουμε πάντως προχωρήσει όλα τα έργα που έχουν να κάνουν με τις παιδικές χαρές, και έχουμε προβλέψει τον εκσυγχρονισμό τους σε όλα τα χωριά, ενώ κάνουμε παρεμβάσεις και για τον καθαρισμό χειμάρρων, όπου είχαμε προβλήματα ή κινδυνεύσαμε να έχουμε προβλήματα. Επίσης προχωρούν και τα έργα οδοποιίας και οι ενεργές εργολαβίες που έχουμε.

Όταν το επιτρέπει ο καιρός κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις. Είμαστε σε μια διαρκή επαφή με τους ανάδοχούς μας, ενώ δρομολογούμε και συμβασιοποιούμε ότι μας έχει απομείνει» τόνισε καταρχήν ο κ. Μπαλιούκος που ακολούθως στάθηκε στον διαγωνισμό για τον βιολογικό καθαρισμό και για έργα οδοποιίας που είναι ενταγμένα στον Φιλόδημο.

«Σε λίγο θα έχουμε τον διαγωνισμό για τον βιολογικό καθαρισμό, αλλά και για έργα οδοποιίας που είναι ενταγμένα στον Φιλόδημο. Έχουμε και έργα που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό και άλλες δράσεις. Προσπαθούμε να τα συμβασιοποιήσουμε για να έχουμε νομικές δεσμεύσεις και να μην κινδυνεύσουν αυτά τα έργα. Ο Υπουργός μας έχει κτυπήσει ένα καμπανάκι ότι ο Φιλόδημος έχει δήθεν υπερχρεωθεί και δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί η πολιτεία. Οπότε επειδή εκεί υπάρχει ένας κίνδυνος, πρέπει να συμβασιοποιηθούν τα έργα μας πολύ σύντομα».

Η κοινωφελής εργασία

Επίσης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που έχει μεγάλη σημασία γι’ αυτόν.

«Το προσωπικό της κοινωφελούς έφυγε, που είχαμε μια μεγάλη άνεση, στο να ανταποκρινόμαστε στο καθημερινό πρόβλημα του πολίτη μας, και είμαστε σε αναμονή του άλλου προγράμματος με τις ίδιες ακριβώς θέσεις για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή. Αυτά τα προγράμματα όσο και αν τα κατηγορούμε είναι πολύ χρήσιμα και τα περιμένουμε εναγωνίως αφού λύνουν πολλά προβλήματα.

Είδα επίσης ότι η περιφερειακή ενότητα βγάζει την εργολαβία για τον καθαρισμό χειμάρρων και γνωρίζεται ότι πλέον όλα τα ρέματα έχουν υπαχθεί σε αυτή. Εμείς όμως χωρίς να κοιτάμε τον τύπο του νόμου, όπου χρειάστηκε παρεμβήκαμε και για να διευκολύνουμε την περιφέρεια, αλλά και να γλυτώσουμε τον κόσμο μας από προβλήματα».

Η εργολαβία του Αλφειού

Για την εργολαβία του Αλφειού τόνισε ότι και αυτή θα ξεκινήσει σύντομα.
«Επίσης πολύ σημαντική είναι η εργολαβία του Αλφειού, προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων, όπου επιτέλους το δικαστήριο αποφάσισε και είμαστε σε αναμονή υπογραφής της σύμβασης. Εκεί θα έχουμε ικανό μηχανολογικό εξοπλισμό για ότι πιθανόν συμβεί μετά τα Χριστούγεννα, γιατί κάπου εκεί επέρχεται ο κορεσμός του εδάφους και το ποτάμι γίνεται ανεξέλεγκτο».

Η συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών

Τέλος τόνισε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα επισκεφτεί και πάλι μαζί με τους άλλους δημάρχους τον υπουργό υποδομών τον κ. Καραμανλή για το θέμα του δρόμου.
«Κλείνει ο ένας μήνας που είχαμε επισκεφτεί τον κ. Καραμανλή και μας είχε υποσχεθεί ότι κάθε μήνα θα μας δίνει ενημέρωση για το στάδιο στο όποιο βρίσκονται οι διαδικασίες. Θα επικοινωνήσω με τους υπόλοιπους δημάρχους για να κλείσουμε το ραντεβού και να ανέβουμε και να πάρουμε την ενημέρωση που πρέπει γι’ αυτό το μεγάλο έργο. Για να δούμε που βρισκόμαστε».

Όλη η επικαιρότητα