WEB tv Ελλάδα

Σ.Τσιόδρας: 99 νέα κρούσματα, 1613 συνολικά, 59 θάνατοι (vid)

Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 59 είναι οι νεκροί στη χώρα μας από κορωνοϊό, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 1.613. 

Ο κ. Τσιόδρας, γνωστοποίησε πως 335 εκ των κρουσμάτων σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 563 θεωρούνται σχετικά με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Διασωληνωμένα είναι 91 άτομα, 23 εκ των οποίων γυναίκες. Η μέση ηλικία των διασωληνώμενων είναι τα 66 έτη. Το 70% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Ένδεκα άτομα έχουν βγει από τις ΜΕΘ και η μέλη ηλικία τους είναι τα 66 έτη.

Όσον αφορά στους θανόντες, οι 44 είναι άνδρες και οι 15 γυναίκες. Η μέση ηλικία τους είναι τα 71 έτη και το 95% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένος.

Ο κ. Τσιόδρας εξέφρασε τη συγκρατημένη αισιοδοξία του σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Ωστόσο, επανέλαβε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Ο ρυθμός εξάπλωσης είναι βραδύς και αυτό οφείλεται στα μέτρα, αλλά και σε μας, είπε.

«Σιγά σιγά είμαστε χαρούμενοι, αλλά μπορεί πολύ γρήγορα να φτάσουμε στο άλλο άκρο», προειδοποίησε και συμπλήρωσε:

«Είμαστε στο τέλος της αρχής, θα φθάσουμε στη μέση και στην αρχή του τέλους…. Δεν θα μείνουμε κλειδωμένοι για πάντα μέσα, αλλά αυτή τη στιγμή αυτά τα μέτρα είναι που μας σώζουν».

Στοίχημα είναι να εφαρμοστούν τα ήδη υπάρχοντα αυστηρά μέτρα, εφόσον γίνει αυτό δεν υπάρχει λόγος για περισσότερα μέτρα, σημείωσε, με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το «Ελ. Βενιζέλος»

Ο ίδιος παρείχε νεότερη ενημέρωση σχετικά με τη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας, όπου όπως είπε έγιναν επιπλέον 22 τεστ και όλα βγήκαν αρνητικά. Η δομή έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομική καραντίνα.

Όσον αφορά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο εντοπίστηκαν συνολικά 121 κρούσματα κορωνοϊού – δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται – σημείωσε ότι οι θετικοί θα παραμείνουν σε καραντίνα εντός του πλοίου για 14 ημέρες, ενώ οι αρνητικοί θα μεταφερθούν μέχρι και το βράδυ σε τρία ξενοδοχεία της Αττικής, όπου και θα παραμείνουν για 14 ημέρες.

Ο κ. Χαρδαλιάς διαβεβαίωσε πως η κατάσταση υγείας των ασθενών πάνω στο πλοίο είναι εξαιρετική και οι περισσότεροι είναι συμπτωματικοί.

Κλείνουν οι παραλίες Πάτρας – Βόλου

Ακόμη, ο υφυπουργός ανακοίνωσε τον περιορισμό κίνησης στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, αλλά και στην παραλία του Βόλου.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην Πάτρα, η απαγόρευση θα ισχύει:

  • Δευτέρα – Παρασκευή: 14:00 μ.μ. με 08:00 π.μ. της επομένης
  • Σαββατοκύριακο: Πλήρης απαγόρευση.

Ο περιορισμός στην παραλία του Βόλου θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα.

  • Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 μ.μ. με 08:00 π.μ. της επομένης
  • Σαββατοκύριακο: Πλήρης απαγόρευση.

Όλη η επικαιρότητα