Ηλεία Πολιτική

Σάκης Μπαλιούκος: Με το ρεκόρ…

Ακούστε το άρθρο

Κάθε άλλο παρά την «πρώτη» του μέρα πέρασε χθες στο γραφείο του στο δημαρχείο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ο αειθαλής Σάκης Μπαλιούκος.

Το «πολιτικό αυτό φαινόμενο», ο άνθρωπος που έχει εκπλήξει Ηλεία και Ελλάδα με το μοναδικό ρεκόρ 21 χρόνων συνεχής παρουσίας στην κεφαλή ενός δήμου, νούμερο που αναμένεται να φτάσει έως και τα 25 έτη μετά το τέλος και της τωρινής του θητείας, «σήκωσε για ακόμα μια φορά τα μανίκια του» και συνεχίζει το εξαιρετικό έργο που τόσα χρόνια έχει κάνει τον κόσμο να τον αγαπήσει και να του δίνει συνεχώς την ψήφο του.

Όντας ο μοναδικός δήμαρχος που κατάφερε να διατηρήσει τη θέση του από τους 7 δήμους της Ηλείας, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής μέρας στους πολίτες του δήμου του, τους οποίους και υποδέχθηκε στο γραφείο του στην Κρέστενα. Πολλοί ήταν οι πολίτες που έσπευσαν να συγχαρούν τον κ. Μπαλιούκο για την επανεκλογή του για 6η φορά, ενώ δεν ήταν λίγοι και αυτοί που πέραν των συγχαρητηρίων έσπευσαν να ενημερώσουν το δήμαρχο για προβλήματα που έχουν εντοπίσει προκειμένου να επιλυθούν άμεσα από τους αρμόδιους φορείς του δήμου.

Τις συναντήσεις με τους πολίτες ακολούθησαν τα ραντεβού του δημάρχου με τους επικεφαλής των υπηρεσιών του δήμου, από τους οποίους ζήτησε άμεσα ενημέρωση για όσα έργα «τρέχουν», καθώς και την επίσπευσή τους προκειμένου να συνεχίσουν με το πρόγραμμα που έχει θέσει ο κ. Μπαλιούκος

Συντηρήσεις στα σχολεία του δήμου

Λίγες μέρες πριν τα σχολεία ανοίξουν και πάλι τις πύλες τους για να υποδεχθούν τους μικρούς μαθητές, πραγματοποιούνται οι κατάλληλες εργασίες προκειμένου να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου, αυτές τις μέρες τρέχει πρόγραμμα από το «Φιλόδημο» για τα ενεργά σχολεία της περιοχής, που στόχο έχει τη συντήρηση των σχολικών μονάδων προκειμένου να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και να καλύπτει όλους τους κανόνες ασφαλείας που η νομοθεσία επιβάλλει. Μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι αυτές που λαμβάνουν τη φροντίδα του προγράμματος, με το χρονοδιάγραμμα να εκτελείται όπως πρέπει και τα σχολεία να αναμένεται να παραδοθούν λίγο πριν την έναρξη της χρονιάς που είναι την επόμενη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, γίνονται και συντηρήσεις καθαριότητας από την κοινωφελή εργασία του δήμου, ώστε η εικόνα των σχολείων να είναι η καλύτερη δυνατή. Σύμφωνα με τις Τεχνικές Υπηρεσίες, η εικόνα που παρουσιάζουν τα σχολεία είναι πολύ καλή και ουσιαστικά πραγματοποιείται ένα «απλό ρετουσάρισμα».

Όλη η επικαιρότητα