Lifestyle

Σάλος με τη fake βράβευση του Τομ Χανκς στην Ελλάδα – Τι καταγγέλλει ο διάσημος ηθοποιός

Ακούστε το άρθρο

Λίγες ώρες μετά την καταγγελία της συζύγου του Ρίτα Γουίλσον ότι το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτιστικής Διπλωματίας (Hellenic Institute of Cultural Diplomacy) χρησιμοποιεί το όνομα του Τομ Χανκς, ο ίδιος ο ηθοποιός μέσω του λογαριασμού του στο Twitter στέλνει σχετικό μήνυμα στους «φίλους του στην Ελλάδα».

«Προς τους φίλους μου στην Ελλάδα. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι θα εμφανιστώ σε μία εκδήλωση στην Αθήνα το οποίο δεν είναι αλήθεια. Πωλούν εισιτήρια με την υπόσχεση της παρουσίας μου», γράφει χαρακτηριστικά ο Τομ Χανκς, χαρακτηρίζοντας «απάτη» την επίσημη πρόσκληση του Ινστιτούτου, στην οποία σημειώνεται πως, μεταξύ άλλων, θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

«Ουδέποτε μίλησε σε οποιονδήποτε θα μπορούσε να παρακολουθήσει αυτή την εκδήλωση και οι άνθρωποι που το διοργανώνουν δεν είναι ειλικρινείς σε ό,τι αφορά στην επικοινωνία μου μαζί τους. Σας παρακαλώ, μην ξεγελαστείτε» συνέχισε με δεύτερη ανάρτηση ο ηθοποιός και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόσωπο με την επωνυμία “Tom Hanks Management” και ότι οποιοδήποτε έγγραφο φέρει την υπογραφή του βάσει αυτής της επωνυμίας, είναι πλαστό.

Στην πρόσκληση που είχε δει το φως της δημοσιότητας αναφέρεται πως ο Χανκς θα παραλάμβανε το βραβείο αριστείας «Αριάδνη» για το έργο ζωής, τη φιλελληνική του δράση και την ταινία “Mamma Mia” (στην οποία έχει θέση παραγωγού), που προωθεί την Ελλάδα ως ιδανικό τουριστικό προορισμό.

Ως ημερομηνία της ανύπαρκτης βράβευσης είχε οριστεί η Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο κτίριο της όπερας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (επίπεδο 5Α), κάτι που το Ίδρυμα διαψεύδει κατηγορηματικά.

Σάλος με τη fake βράβευση του Τομ Χανκς στην Ελλάδα - Τι καταγγέλλει ο διάσημος ηθοποιός

«Πρόκειται για απάτη. Παρακαλώ κάντε retweet», έγραψε χθες από την πλευρά της η σύζυγος του ηθοποιού Ρίτα Γουίλσον κάτω από τη φωτογραφία με την υποτιθέμενη πρόσκληση. «Ο Τομ Χανκς δεν θα εμφανιστεί ούτε σε αυτή ούτε σε κάποια άλλη εκδήλωση στην Ελλάδα. Δεν του ζητήθηκε ποτέ», προσθέτει, ταγκάροντας στην ανάρτηση τον πρόεδρο του Ινστιτούτο Πέτρο Ντένις Καψάσκη και την πρέσβειρα καλής θελήσεως, Άντα Ηλιοπούλου.

Η διάψευση του ΚΠΙΣΝ

«Με έκπληξη διαβάσαμε δημοσιεύματα στον Τύπο καθώς και το tweet της κας Ρίτα Γουίλσον σχετικά με επικείμενη βράβευση του ηθοποιού Tom Hanks από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κάτι που διαψεύδουμε κατηγορηματικά καθώς πρόκειται για κατασκευασμένη είδηση. Επιπλέον, ουδέποτε εκδώσαμε σχετική ανακοίνωση όπως ανακριβώς αναφέρει μερίδα του Τύπου», τονίζει από την πλευρά του το ΚΠΙΣΝ. «Τα παραπάνω δεν έχουν βεβαίως καμία σχέση με την εκτίμηση που τρέφουμε προς τον σπουδαίο αυτόν ηθοποιό και την προσφορά του».

Η απάντηση του Ινστιτούτου

Το Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το θέμα: «Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν την άφιξη του κυρίου Χανκς στην Αθήνα ως καλεσμένου του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας για φιλανθρωπικό σκοπό με είσοδο δωρεάν και όχι επί χρήμασι όπως ειπώθηκε, δηλώνουμε ότι διεξάγεται σχετική έρευνα με τις αρχές για να διαπιστωθεί αν ο οργανισμός και συγκεκριμένα η εκπρόσωπός του κυρία Άντα Ηλιοπούλου έπεσε θύμα εξαπάτησης από δήθεν εκπρόσωπο του κυρίου Χανκς, καθώς επίσης και κατά πόσον τα προσωπικά έγγραφα που ο οργανισμός έχει στη διάθεσή του είναι αυθεντικά».

Πηγή: USA Today

Όλη η επικαιρότητα