Κόσμος

Σάλος στις ΗΠΑ: ‘Αν η ομοφυλοφιλία είναι ΟΚ, τότε είναι και η παιδοφιλία’

Ακούστε το άρθρο

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο πρώην δήμαρχος της Οκλαχόμα και αντιπρόεδρος του σώματος επιθεωρητών του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα, Kirk Humpreys, αφού εξέφρασε ξεκάθαρα την άποψη του ότι η ομοφυλοφιλία είναι “λάθος”, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, εξισώνοντάς την με την… παιδοφιλία.

Οι απόψεις του διατυπώθηκαν στο πλαίσιο του πολιτικού talk show “Flashopoint” και ενώ οι καλεσμένοι σχολίαζαν την πολιτική επικαιρότητα των ημερών, ξεκινώντας από την απόφαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ, τον προϋπολογισμό για το ερχόμενο έτος και καταλήγοντας μέχρι τα πολλαπλά σκάνδαλα σεξουαλικών παρενοχλήσεων που έχουν δημοσιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα.

‘Οταν η κουβέντα ήρθε στις πρόσφατες αποκαλύψεις για την ανάρμοστη συμπεριφορά που καταλογίζεται σε Αμερικανούς πολιτικούς, ο Humphreys δεν μάσησε τα λόγια του παραθέτοντας τις απόψεις του για το θέμα.

Αφού η συνομιλήτριά του ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι λάθος, ο ίδιος πέρασε στην αντεπίθεση: “Εγώ νομίζω ότι είναι”. Στη συνέχεια και επειδή η συζήτηση αφορούσε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, προσπάθησε να θολώσει λίγο τα νερά: “Είναι η ομοφυλοφιλία σωστή ή λάθος; Δεν έχει καμία σημασία. Υπάρχει σωστό και λάθος. Αν είναι ΟΚ, τότε είναι ΟΚ για όλους και άρα είναι ΟΚ άνδρες να κοιμούνται με ανήλικα αγόρια, αν όλα αυτά θεωρούνται ΟΚ”.

Αρχικά, ο παρουσιαστής και η άλλη καλεσμένη του “πάγωσαν” και δεν αντέδρασαν. Δεν συνέβη ωστόσο το ίδιο με το τηλεοπτικό κοινό και τα μέλη της LGBTQ κοινότητας που κατέκλυσαν με τηλέφωνα διαμαρτυρίας τόσο το τηλεοπτικό σταθμό όσο κα το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα για τα σχόλια αυτά.

“Ο κ. Humphreys εξέφρασε τις προσωπικές του πεποιθήσεις και δεν μιλούσε εκ μέρους του Πανεπιστημίου” έσπευσε να ανακοινώσει το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, αδειάζοντας τον εκπρόσωπό του.

Αποστάσεις πήρε άμεσα και ο τηλεοπτικός σταθμός, που ανακοίνωσε ότι η εκπομπή παίζεται εδώ και είκοσι χρόνια και χαρακτηρίζεται από την εγκυρότητά της, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι απόψεις που εκφράζουν οι καλεσμένοι δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις του σταθμού”

Η έτερη καλεσμένη της άλλης εκπομπής και στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων, Emily Virgin, πήρε επίσης θέση, χωρίς να μασήσει τα λόγια της. Παραδέχθηκε ότι στο άκουσμα μιας τέτοιας ρητορικής μίσους πάγωσε και άργησε να αντιδράσει, τόνισε ότι δεν πίστευε στα αυτιά της και ότι θα ήθελε να έχει ανταποκριθεί ακόμη καλύτερα απέναντι στις θέσεις του συνομιλητή της: “Τα σχόλια του ήταν αηδιαστικά, προσβλητικά και απολύτως λάθος”.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα