Ηλεία

Σάλος με τις χρεώσεις για ραντεβού στο Νοσοκομείο του Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Σε παράδοση ενός Υπομνήματος-Καταγγελίας έχουν προβεί ο Πρόεδρος Γιάννης Βέντρας, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Ορφανός και η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Χρύσα Ζούπη κατά την επίσκεψή τους στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Κώστα Διαμαντόπουλο.

Το θέμα ήταν η «Διαχείριση Ιδιωτικής Εταιρείας τηλεφωνικών ραντεβού 14.500 με χρεώσεις επιβάρυνσης του ασθενούς-ανασφάλιστου-εργαζομένου-συνταξιούχου» και ουδεμία απάντηση δεν έχει υπάρξει ακόμα από τον Διοικητή προς το Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Το γεγονός της χρέωσης των κλήσεων ανά λεπτό για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να κλείσει ραντεβού για εξετάσεις, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους πολίτες. Τα 0,78 ευρώ για τα σταθερά τηλέφωνα και το 1,18 ευρώ για τα κινητά, έχει δυσαρεστήσει όλους μιας και αναγκάζονται να πληρώνουν ακόμα και 10 ευρώ συνολικά για να κλείσουν ένα ραντεβού με δημόσιο γιατρό, σε δημόσιο νοσοκομείο όπου του κάνουν κρατήσεις 6% για δημόσια περίθαλψη. Το να δοθούν σε ιδιωτικές εταιρείες τα τηλεφωνικά ραντεβού, δεν έχει κανένα όφελος για τον ασθενή. Ακόμα και όταν βρεθεί κάποιος στο Νοσοκομείο Πύργου και μετά την επίσκεψή του στο γιατρό θελήσει να κλείσει νέο ραντεβού για επανεξέταση, πληροφορείται ότι μόνο μέσω τηλεφώνου γίνεται το κλείσιμο μιας ημερομηνίας για ραντεβού. Πλέον, η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Το να πληρώνει ο κόσμος κάτι που έπρεπε να του προσφέρεται δωρεάν, προκαλεί «θύελλες». Η δωρεάν υγεία αποτελεί δικαίωμα για τον καθένα. Πρέπει να βρεθεί λύση σε αυτό το σοβαρό ζήτημα.

Όλη η επικαιρότητα