Πολιτική

Σαμαράς: «Είμαστε φιλελεύθεροι και συντηρητικοί ταυτόχρονα»

Ακούστε το άρθρο

Την υπεράσπιση του κυβερνητικού του έργου ανέδειξε στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δίνοντας ταυτόχρονα και το δικό του ιδεολογικό στίγμα για τη ΝΔ.

«Ποια είναι η διαφορά μας με το ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς λέγοντας αρχικά ότι «όσοι μας ψήφισαν το 2015 περπατάνε με το κεφάλι ψηλά είναι υπερήφανοι, ενώ όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ντρέπονται και περπατάνε με το κεφάλι κάτω». Μάλιστα χαρακτήρισε «επίτευγμα της παράταξης και όσων στάθηκαν δίπλα της» αναφερόμενος στο κυβερνητικό του έργο και στο ότι «είχαμε τη μικρότερη κυβερνητική φθορά» συγκρίνοντας με το ΠΑΣΟΚ επί Παπανδρέου αλλά και το ΣΥΡΙΖΑ σήμερα όπως αυτά που αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις.

Μάλιστα κάλεσε τη ΝΔ να μην απολογείται στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν χρειάζεται να απολογούμαστε για ανοησίες . Όταν μιλάμε ως φιλελεύθεροι μας αποκαλούν νεοφιλελεύθερους όταν μιλάμε ως συντηρητικοί μας αποκαλούν ακροδεξιούς . Είναι λάθος να απολογούμαστε. Είναι εκείνοι που πρέπει να απολογούνται για τα λάθη, τα ψέματά τους και τα εγκλήματά τους. Είμαστε κεντροδεξιοί, γιατί έχουμε τις καλύτερες παραδόσεις της Δεξιάς και του Κέντρου. Τελεία και παύλα».

“Είμαστε φιλελεύθεροι και συντηρητικοί ταυτόχρονα” υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς συμπληρώνοντας ότι “συντηρητισμός είναι η άρνηση στην ισοπέδωση της αριστερής ιδεολογίας”.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στις δηλώσεις Βούτση ότι η τρόικα έριξε την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2014 λέγοντας ότι  «αυτοί που αρνήθηκαν να εκλέξουν πρόεδρο της Δημοκρατίας μας έριξαν. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ και ΧΑ. Τι ακριβώς μας λέει ο κ. Βούτσης; Ότι έπαιξαν το παιχνίδι των ξένων, ότι υπήρξαν οι ίδιοι γερμανοτσολιάδες ή ότι αποδείχτηκαν οι χρήσιμοι ηλίθιοι γιατί δεν καταλάβαιναν τι έκαναν;» και συνέχισε «οι ξένοι σήμερα τους λένε μπράβο γιατί άρχισαν να διορθώνουν τα λάθη του Βαρουφάκη και για τις κωλοτούμπες. Τους φτύνουν και αυτοί πανηγυρίζουν γιατί νομίζουν ότι βρέχει».

«Η Αμυγδαλέζα μπροστά την κόλαση των hot spot ήταν ξενοδοχείο πολυτελείας» είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό.

Κάλεσε τους σύνεδρους να θωρακίσουν τη ΝΔ με ενότητα γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Σε εσάς η ευθύνη και ο έπαινος για τη μάχη για πραγματική ελπίδα για μια Ελλάδα όπως μας αξίζει» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Πηγή: NEWS247

Όλη η επικαιρότητα