Αποδράσεις

Σαν Φρανσίσκο: Η αμερικανική πόλη με το ατίθασο πνεύμα

Ακούστε το άρθρο

Με ιδιαίτερο πνεύμα και πλούσια ιστορία το Σαν Φρανσίσκο φέρνει κατευθείαν στο μυαλό την επιβλητική, πορτοκαλί γέφυρά του.

Βρίσκεται στη δυτική ακτή των ΗΠΑ και περιλαμβάνει νησιά όπως το Αλκατράζ, το Angel Island και το Treasure Island. Με σπουδαία αρχιτεκτονική, απότομους λόφους, διάσημα αξιοθέατα και μπαρ που αναβιώνουν την εποχή της ποτοαπαγόρευσης υπόσχεται ιδιαίτερες στιγμές στον ταξιδιώτη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τα πολύχρωμα βικτωριανά σπίτια Painted Ladies στο Haynes Valley,καθώς και το πάρκο Gate Park που έχει ταυτιστεί με τα παιδιά των λουλουδιών, που συνέρρεαν εκεί κατά χιλιάδες. Σήμερα στο πάρκο που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα των ΗΠΑ πραγματοποιούνται υπαίθρια φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

Η περίφημη γέφυρα της πόλης θεωρείται μία από τις πιο όμορφες του κόσμου. Κατασκευάστηκε το 1933, έχει μήκος 1,6 χιλιόμετρα και συνδέει τις δύο πλευρές της Χρυσής Πύλης, του στενού περάσματος από τον Ειρηνικό στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

Η Chinatown αποτελεί τη μεγαλύτερη κινέζικη συνοικία εκτός Κίνας ενώ δίπλα βρίσκεται ο ιστορικός λόφος της πόλης Nob Hill.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟΣαν Φρανσίσκο / Αμερική

Διαφορά ώρας: 10 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 16 ώρες και 5 λεπτά από την Αθήνα μέσω Φρανκφούρτης και 16 ώρες και 50 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης.

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ

Πηγή: newsbeast

Όλη η επικαιρότητα