Smile Κόσμος

Santa Run: Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες «πλημμύρισαν» από Άγιο Βασίληδες (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι που είχαν φορέσει τη στολή του αγαπημένου Αγίου των παιδιών, του Άγιου Βασίλη, πήραν μέρος σε αγώνες δρόμου που διοργανώθηκαν στην μικρή πόλη Μίχεντορφ κοντά στο Βερολίνο της Γερμανίας, μια παράδοση που τηρείται ευλαβικά κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων.

Περίπου 1.100 ενήλικες αλλά και παιδιά, πολλοί εκ των οποίων φορώντας μακριές λευκές γενειάδες, αψήφησαν το κρύο και κατέκλυσαν τους δρόμους συμμετέχοντας στους ιδιαίτερους αυτούς αγώνες δρόμου, διανύοντας διαδρομές μήκους από 1 έως 10 χιλιόμετρα.

Ο Μπένεντικ Στατ, που κέρδισε στον αγώνα δρόμου ανδρών των 10 χιλιομέτρων, δήλωσε: «Νιώσαμε πραγματικά όμορφα. Ήταν ένας ωραίος αγώνας, η ατμόσφαιρα ήταν καλή και ο καιρός τέλειος. Διασκεδάσαμε!».

Δεν ήταν μόνο οι Γερμανοί όμως που συμμετείχαν στους αγώνες με τις αγιοβασιλιάτικες στολές τους. Οι δρόμοι της Ρίγα, πρωτεύουσας της Λετονίας, γέμισαν χρώμα και ευχάριστη διάθεση κατά τη διάρκεια της ίδια διοργάνωσης.

Στη Βουδαπέστητης Ουγγαρίαςοι Άγιοι Βασίληδες ήταν πιο τολμηροί καθώς φόρεσαν ελάχιστα ρούχα και ξεχύθηκαν στους δρόμους για να κατακτήσουν την πρωτιά στο Santa Run.

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα