Πολιτική

Σαρκαστικός Ψαριανός στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Ποταμιού

potami.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με το γνωστό δηκτικό και σατιρικό του ύφος παρουσίασε χθες το μεσημέρι στο κτίριο της Π.Ε. Ηλείας το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός. Ο επί χρόνια δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα  «με μια αγορά ημιθανή» και επανέλαβε την ανάγκη για ευρύτερα σχήματα συνεργασίας, στα οποία το Ποτάμι μπορεί υπό προϋποθέσεις να συμμετάσχει.

Ο κος Ψαριανός δήλωσε κατηγορηματικά ότι η διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας με κάθε κόστος είναι εκ των ων ουκ άνευ για το κόμμα του, τονίζοντας πως «το κόστος έχει ήδη καταβληθεί», αφήνοντας αιχμές για τα κόμματα –από όλο πολιτικό φάσμα- που προτείνουν την έξοδο από την Ευρωζώνη ως λύση προοπτικής.

«Να μην πουλάμε φούμαρα στους πολίτες και να μην πλειοδοτούμε στον πολύ πόνο του λαού» είπε χαρακτηριστικά και στηλίτευσε την 7μηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας «ποιο μνημόνιο να σκίσουμε; Κανένα καλσόν ίσως»!

Ο βουλευτής του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι η Μεταπολιτευτική περίοδος της Ελλάδας ήταν η καλύτερη που γνώρισε η χώρα, παρά τα «στραβά» της, ωστόσο επισήμανε πως «τώρα πρέπει να κάνουμε όσα δεν κάναμε τα τελευταία 40 χρόνια για να γίνουμε κανονική ευρωπαϊκή χώρα αντί να τσακωνόμαστε ποιος χρέωσε περισσότερο τη χώρα. Άλλωστε τα χρέη είναι ιστορία που μας κυνηγά από το 1830».

Ο κος Ψαριανός επανέλαβε ότι το Ποτάμι θα είναι δομικό στοιχείο συνεργασίας σε ένα κυβερνητικό σχήμα που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή πορεία, αλλά διευκρίνισε ότι «δεν θα στηρίξουμε κανέναν πρώτο, μόνο του» και στη συνέχεια προσφώνησε τους/τις 7 υποψήφιους/ες λεγοντας «οι 7 υπέροχοι της Ηλείας»!

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα