Σάρωσε τα ελληνικά «Όσκαρ» η «Μικρά Αγγλία»

sarose_ta_ellinika_oskar_i_mikra_agglia.jpg

Έξι βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ΕΑΚ) -τα ελληνικά «Όσκαρ» όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται- μεταξύ των οποίων εκείνο της καλύτερης ταινίας, έλαβε η Μικρά Αγγλία του Παντελή Βούλγαρη.

Η τελετή απονομής των βραβείων της ΕΑΚ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, συγκέντρωσε όλη την οικογένεια του ελληνικού κινηματογραφικού χώρου.

Η Μικρά Αγγλία έλαβε τα βραβεία: Ταινίας, ενδυματολογίας (Γιούλα Ζωιοπούλου), σκηνογραφίας (Αντώνης Δαγκλίδης), μακιγιάζ (Εύη Ζαφειροπούλου), φωτογραφίας (Σίμος Σαρκετζής), ήχου (στους Στέφανο Ευθυμίου, Κώστα Βαρυμποπιώτη και Τάκης Γιαννόπουλο).

Τρία βραβεία για τον Εχθρό μου: Βραβείο σκηνοθεσίας στον Γιώργο Τσεμπερόπουλο, βραβείο σεναρίου στον Γιάννη Τσίρο και μοντάζ στον Γιώργο Μαυροψαρίδη.

Το βραβείο α’ ανδρικού ρόλου έλαβε ο Θέμης Πάνου («Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά) και του α΄γυναικείου ρόλου η Κόρα Καρβούνη («September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου).

Το βραβείο β’ γυναικείου απονεμήθηκε στη Ρένα Πιττακή («Miss Violence») και του β’ ανδρικού στον
Νίκο Γεωργάκη («Να Κάθεσαι και να Κοιτάς»).

Τιμητικό βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το 2014 στον τεχνικό/colorist από την εποχή της Finos Films μέχρι και σήμερα, Γιώργο Στάμου.

Τιμητικό βραβείο της Nova στον Κώστα Γαβρά.

Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στον Παναγιώτη Ευαγγελίδη και την Αμάντα Λιβανού για το Λάμπουν στο Σκοτάδι του Παναγιώτη Ευαγγελίδη.

Βραβείο Ειδικών Εφέ και Κινηματογραφικής Καινοτομίας στον Αγγελο Σπάρταλη για το Από τη Γη στη Σελήνη.

Newsroom ΔΟΛ