Life

Σας ενδιαφέρει – Οι 4 ηλεκτρικές συσκευές που καίνε πολύ ρεύμα

Ακούστε το άρθρο

Μερικές από τις συσκευές που έχουμε όλοι στο σπίτι μας καταναλώνουν πολλή ενέργεια με αποτέλεσμα να έρχεται… φουσκωμένος ο λογαριασμός της ΔΕΗ.

Κάποιες τις φανταζόμαστε ενώ κάποιες άλλες δεν μας περνάνε καν από το μυαλό. Δείτε τέσσερις από αυτές που καταναλώνουν πάρα πολύ ρεύμα…

1. Πιστολάκι

Παρά το γεγονός ότι δεν το χρησιμοποιείτε ίσως καθημερινά και για πολύ ώρα, το πιστολάκι είναι μια συσκευή που είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι το αντικαταστήσετε και αυτό με κάποιο άλλο πιο καινούργιο που θα έχει καλύτερη ενεργειακή κλάση.

2. Κλιματιστικά

Αν το χειμώνα επιλέγετε το κλιματιστικό για να ζεσταθείτε θα πρέπει να ξέρετε ότι είναι υπεύθυνο για τη δαπάνη αρκετών χρημάτων ετησίως σε κάθε νοικοκυριό. Φροντίστε τουλάχιστον να μην έχετε απώλειες από παράθυρα ή πόρτες.

3. Θερμοσίφωνας

Η πραγματική ποσότητα ενέργειας που ξοδεύετε όταν ανάβετε το θερμοσίφωνο έχει να κάνει με τον τύπο και το μέγεθός του αλλά και με το πόση ώρα τον έχετε αναμμένο. Είναι λοιπόν καλύτερο να μην τον αφήνετε αναμμένο για περισσότερο από 30-40 λεπτά ή να σκεφτείτε τη λύση του ηλιακού.

4. Φούρνος

Πρόκειται για μια ακόμη συσκευή που καταναλώνει πολύ ρεύμα οπότε την επόμενη φορά που θα πρέπει να ζεστάνετε το φαγητό σας σκεφτείτε αν έχετε μια εναλλακτική λύση. Επίσης προτιμήστε την ψηστιέρα για φαγητά που μπορούν να μαγειρευτούν εκεί.

enikos.gr

Όλη η επικαιρότητα