Αρθρογραφία

Σας παρακαλούμε θερμά…

Ακούστε το άρθρο

Ζητείται  από τους εταίρους της ΕΕ, παράταση στην λήξη των μνημονίων μέχρι τον Δεκέμβρη, γιατί ο Αύγουστος είναι πολύ κοντά, μάλιστα δε, θα έχει πολλές ζέστες και θα είναι δύσκολο να τρέχει κανείς στις αγορές για δανεικά, αφού τα έχουμε ήδη  στο πιάτο και μάλιστα με τόσα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν στη Βουλή και άλλα  πολλά που θα ψηφιστούν τους επόμενους μήνες.

Ταυτόχρονα ζητείται  με κάθε μυστικότητα, ώστε να μην φαίνεται  το αίτημά μας και να μοιάζει ως πρόταση της Γαλλίας, η θεσμοθέτηση μέχρι τον Αύγουστο από την ΕΕ του μηχανισμού ασφαλείας για την έξοδό μας στις αγορές, για την προστασία μας για τυχόν ατύχημα, όπως λέγεται, μην τυχόν και πεινάσουμε κιόλας, αν οι αγορές αρχίσουν να κάνουν κολπάκια για σκληρές εξασφαλίσεις ή γεωπολιτικές παραχωρήσεις.

Και ακόμη ακολουθούν πολλά και θερμά παρακάλια, μέχρι παρεξήγησης προς την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, για τα καθημερινά  προβλήματα με τους γείτονες, ακόμη και για τα πιο απλά, που είναι θέματα καλής γειτονίας, που δεν υπάρχει βέβαια, αλλά και για σοβαρότερα, όπως τα πετρέλαια, οι υφαλοκριπ0ίδα, τα ξερονήσια και άλλα διάφορα, πραγματικά ή φανταστικά.

Και στην συνέχεια και άλλα παρακάλια για επενδύσεις ξένων στην χώρα μας, αν και όσες έχουν έρθει τελευταία λιμνάζουν στα βαλτόνερα της γραφειοκρατίας και της επαναστατικότητας, του δασάρχη, του αρχαιολόγου, του οικολόγου  και του μπακάλη της γειτονιάς ακόμη που ανακάλυψε τελευταία πως πάνω στον πλανήτη μας, ζούνε μαζί μας και διάφορα άλλα ζώα και φυτά.

Αυτός ο δύστυχος ο τελευταίος μέχρι πρόσφατα πίστευε ότι το μόνο είδος πάνω στον πλανήτη γη είναι ο άνθρωπος και μάλιστα  ο Ελληνορθόδοξος και γι αυτό αν προσέξατε δεν μπορούσε να ακούσει για άλλες θρησκείας και δόγματα, άλλων θεών και προφητών, αλλά μόλις ανακάλυψε την πολυποικιλότητα σαν να έπαθε κάτι και δηλώνει προστάτης των ζώων και φυτών του πλανήτη, εξαιρουμένου του ανθρώπου και του εαυτού του ακόμη.

Και βέβαια για όλα τα παραπάνω, πρέπει να φαίνεται με κάθε τρόπο ότι προηγούνται πρωτοβουλίες φίλων μας της ΕΕ, της Γαλλίας μάλλον , γιατί ως φαίνεται είναι η μόνη που κάπως μας καταλαβαίνει και μας στηρίζει, πιθανόν να έχει απομείνει κάτι από το παλιό του Ντ. Εστέν και του  Μιτεράν, το περίφημο «Ελλάς Γαλλία συμμαχία» που τότε είχε αξία .αλλά σήμερα δυστυχώς είναι κενό περιεχομένου και δεν αναφέρεται ούτε στο περιθώριο της κάθε συζήτησης.

Θα πρέπει ασφαλώς να μην ανησυχήσουν και ενοχληθούν οι πρώην αγανακτισμένοι και σήμερα ενδιαιτούντες στους προθαλάμους της εξουσία και στις εξωτερικές σκάλες, περιμένοντας κάποιο ξεροκόμματα από τα εδέσματα των διαχειριστών, πριν τα ρίξουν στους σκουπιδοτενεκέδες.

Και όλοι εμείς, οι μάζες, η κοινωνία, οι άνεργοι, οι φτωχομισθωτοί, οι φτωχοσυνταξιούχοι, οι φτωχοεπαγγελματίες και οι αδικημένοι της χρεοκοπίας περιμένουμε απαθείς και παροπλισμένοι για ότι καλύτερο ή χειρότερο έρθει.

Όλη η επικαιρότητα